Auto blog
Image default
Auto’s en Motoren

Altijd willen parkeren? Schaf dan een parkeerbeugel aan!

In 2021 waren er 8,8 miljoen personenauto’s in Nederland. Daarnaast worden regio’s in Nederland steeds dichter bebouwd, wat een gevolg heeft op de parkeergelegenheid. Het wordt steeds moeilijker om een parkeerplaats te vinden. Iedereen herkent het, dat moest haast wel. Maar wat kun je er tegen doen? Dat vertellen wij jou hieronder:

Parkeerplaatsen worden verkocht

Op landelijk niveau worden steeds vaker parkeerplaatsen verkocht. Dit zodat bewoners toch een parkeerplek dicht bij hun gewenste locatie hebben. Maar dan alsnog kunnen derden vrijwillig parkeren op jouw plek. Wat kun je er dan tegen doen? Wat is dan de oplossing? Wees niet getreurd wij hebben de oplossing voor jou! Wil jij jou parkeerplek(ken) veiligstellen? Schaf dan een parkeerbeugel of parkeerbeugels aan!

Wat voor soort parkeerbeugels zijn er?

Jij hebt de standaard parkeerbeugels, maar tegenwoordig ook de automatische parkeerbeugels. De functionaliteit blijft hetzelfde. Het grote verschil zit hem dan ook in het gebruiksgemak. Bij de standaard parkeerbeugels dien je alles handmatig te doen. Bij automatische parkeerbeugels, het woord “automatisch” zegt het al, gaat de beugel automatisch omhoog of omlaag. Dit wordt gerealiseerd middels een afstandsbediening of een sensor.

Wist je dat er zelfs automatische parkeerbeugels zijn die zonenergie opwekken, waardoor de accu van je automatische parkeerbeugel zichzelf oplaadt.

Mag ik wettelijk gezien een parkeerbeugel plaatsen?

Ja en nee! In 1e instantie mag je niet zomaar overal klakkeloos een parkeerbeugel plaatsen. Was het maar zo makkelijk, want dan zouden we ze overal zien. Je mag ze wel plaatsen als je toestemming hebt gekregen van je gemeente.

Een 2-tal tips: neem iemand in de armen die het reilen en zeilen van de juridische mogelijkheden omtrent parkeerbeugels kent. Die scheelt jou bijzonder veel tijd en zorgt dat er minder obstakels aanwezig zijn.

Parkeerbeugels zijn relatief een prijzige aankoop. Afhankelijk van welk soort je koopt natuurlijk. Het is daarom ook verstandig om een bedrijf te vinden die de beugels kunnen plaatsen. Dit zorgt ervoor dat jezelf niet hoeft te rommelen met het plaatsen van de beugels. De kans is namelijk groot dat jezelf de beugel verkeert monteert of niet goed installeert.