Auto blog
Image default
Auto’s en Motoren

Auto leasen

Op het internet vind je diverse full operational lease personenauto’s. Dit is de meest gekozen vorm van leasen door de Nederlandse bevolking. Bijna alles wat met autorijden, onderhoud en problemen te maken heeft zit dan in 1 prijs inbegrepen. Echter blijft hierbij de auto wel op de naam van een leasemaatschappij staan. Het enige wat je hoeft door te geven is het aantal kilometers dat je gaat rijden en hoelang je een auto wil leasen. Natuurlijk is het ook mogelijk om een lease contract te laten maken naar jouw wensen. Met de adviseur kun je dus in overleg gaan over het toevoegen of weglaten van bepaalde voorwaardes. Vaak zit er bij de prijs ook afschrijvingen en verzekeringen inbegrepen. Het fijne daarvan is dat je dus nergens meer zorgen over hoeft te maken. Want dit is vooraf al goed geregeld!

Wat is er inbegrepen bij leasen

Bij een full operational is onderhoud inbegrepen in de prijs. Daarnaast is de verzekering ook alvast voor je geregeld. Ook afschrijvingen en rente zijn reeds meegerekend in de scherpe leaseprijs. Tevens ben je bij pech onderweg ook verzekerd van een leenauto die je binnen enkele uren al ter beschikking hebt. Zo staan je nooit meer stil terwijl je verder moet. Totdat de reparatie geregeld is kun je vaak van deze dienst gebruik maken. Deze service wordt ook wel super lease assistance genoemd. Je kunt dan naar een speciaal nummer bellen wat op het leasecontract staat of in de auto ligt. Ook houderschap belastingen zijn meegenomen in de prijs waardoor je niet voor onverwachte kosten komt te staan.

Een stoere skoda zakelijk leasen

De skoda kodiaq zakelijk lease is een auto waarin meerdere personen tegelijk kunnen zitten. Het is dus ideale auto om met meerdere mensen naar een afspraak buiten de deur te gaan. Tevens kan een bedrijf deze ook inzetten voor het carpoolen onderling om zo de belasting op het milieu kleiner te maken. Afhankelijk van het model zit er een prijskaartje aan. Er zijn namelijk meer als 10 uitvoeringen van deze luxe, maar ook zuinig auto. Daarnaast kun je gewoon genieten van de voordelen van leasen. Bespreek daarom altijd duidelijk je wensen bij de dealer. Zo kan er eventueel wat weggelaten worden van de offerte om geld te besparen. Maar ook is het mogelijk om extra punten op te nemen in het leasecontract.

Waar let je op bij een leasecontract?

Bij een leasecontract is het belangrijk om een schatting te maken van het aantal kilometers. Wanneer je hier overheen gaat kan het al snel in de papieren lopen. Wanneer je dit vooraf goed regelt dan zul je dit ook in de portemonnee gebruiken. Eventueel kun je zelfs aanbiedingen in de gaten houden van een leasemaatschappij. Met regelmaat zie je de nieuwste auto’s voor een leuk vast maandtarief beschikbaar komen. Ook is het verstandig om te vragen of ze de offerte kunnen specificeren. Zo je precies het verschil qua bedragen voor verzekeringen, onderhoud en andere punten. Op deze manier vindt je altijd de beste deal!