Auto blog
Image default
Auto’s en Motoren

Codeeroplossingen zijn nog steeds nodig

Elk bedrijf staat of valt met hoe haar informatiestromen zijn ingericht. De meeste bedrijven hebben redelijke informatiestromen, sommige bedrijven hebben hele slechte informatiestromen en sommige bedrijven hebben informatiestromen die erg goed lopen. Bij al deze bedrijven kunnen de informatiestromen nog verbeterd worden.  

Een deel van dit verbeteren gaat met codeeroplossingen. Een codeeroplossing is een oplossing die ervoor zorgt dat bepaalde informatie op een bepaalde tijd op een bepaald plaats beschikbaar is tegen minimale kosten, want elke codeeroplossing kost geld. Het is dan ook de bedoeling dat een codeeroplossing voor een besparing van kosten zorgt. Uiteindelijk zullen met codeeroplossingen minder dingen op de verkeerde plaats komen. Dit bespaard veel dubbel werk voor een bedrijf ook raken er minder snel dingen kwijt.  

Een bekend voorbeeld van een codeeroplossing is de barcode printer. Barcodes worden in elke supermarkt gebruikt. Door deze barcode op het product te plakken, is het mogelijk om op elk moment te zien waar alle producten in de winkel liggen. Heel de supermarkt is hiermee in kaart gebracht. Het is door de barcodes mogelijk om producten af te rekenen zonder de prijzen van alle producten uit je hoofd te kennen.  

Een ander voorbeeld van een codeeroplossing is de DOD printer. De DOD printer is een continuous inkjet printer en kan dus contactloos printen. Deze printer kan heel veel dingen printen, waaronder barcodes.  

Codeeroplossingen zorgen er dus voor om een proces in een bedrijf te optimaliseren. Een bouwbedrijf kan bijvoorbeeld gebruik maken van een kabel printer. Een kabel printer is de enige printer die op kabels kan printen. Kabels lijken veel op elkaar. Door elk soort kabel een uniek nummer te geven, raken kabels op de werkvloer niet door elkaar heen. Hierdoor heb je een stukje kwaliteitszekerheid in het proces ingebouwd en kan je een hogere kwaliteit en leverbetrouwbaarheid aan je klanten garanderen. 

http://www.kba-metronic.com/en/