Auto blog
Image default
Auto’s en Motoren

De Laadpaal van Tesla – hoe het werkt en wat u moet weten

Tesla-laadstations worden steeds populairder. Ze bieden een handige en milieuvriendelijke manier om elektrische auto’s van brandstof te voorzien. Dit artikel geeft een overzicht van hoe een Tesla-station werkt, de onderdelen ervan en hoe het auto’s oplaadt.

De Tesla laadpaal is niet zomaar een laadpaal die door iedereen gebruikt kan worden. Het is ontworpen met als enige doel om alleen Tesla-auto’s op te laden. Deze stations zijn meestal geïnstalleerd bij de servicecentra voor deze voertuigen, maar sommige zijn ook op parkeerplaatsen geïnstalleerd.

De eigen oplader van Tesla heet de Supercharger. Hij levert tot 120 kW vermogen om Tesla-voertuigen in slechts 30 minuten of minder dan een half uur op te laden.

Aan de slag met de Tesla-oplader

Een Tesla-oplader is een type laadstation voor elektrische voertuigen. Het is ontworpen om Tesla elektrische voertuigen op te laden.

Tesla-opladers zijn ontworpen om te worden geïnstalleerd op parkeerterreinen, garages en andere gebieden met veel ruimte. Ze leveren tot 120 kilowatt aan stroom voor alle Tesla-voertuigen die tegelijkertijd kunnen worden opgeladen.

Een tesla-oplader kan uw auto tot vier keer sneller opladen dan andere opladers en hij kan uw auto in ongeveer de helft van de tijd opladen die nodig is met een standaard stopcontact.

Hoe u uw elektrische auto oplaadt met de Tesla-oplader

De Tesla-oplader is een apparaat dat op elk standaard stopcontact kan worden aangesloten en uw elektrische auto oplaadt. Het is een gemakkelijke manier om uw auto op te laden en er is geen expertise voor nodig.

De Tesla-oplader wordt echter niet bij de auto geleverd. U moet het kopen bij Tesla of bij een externe verkoper die het al bij hen heeft gekocht.

De Tesla-oplader is geen goedkoop product, maar het gemak om je auto op te laden zonder bij slecht weer de deur uit te hoeven of urenlang thuis te moeten wachten, maakt de kosten goed.

https://laaddirect.nl/laadpaal/tesla/