Auto blog
Image default
Auto’s en Motoren

De voordelen van een elektrische auto

Elektrische auto’s worden ook wel gezien als de toekomst, in dit blog hebben we een aantal voordelen van elektrische auto’s op papier gezet.

Financiële voordelen

De lage energiekosten, deze hangen natuurlijk af van je energieleverancier maar zullen hoogst waarschijnlijk niet boven de € 0,045 per kilometer uitkomen. De aanschaf is misschien wat duur maar de auto laten rijden kost vrijwel niks. Dit komt ook omdat de overheid mee betaald, je betaald geen wegenbelastingen ook geen aanschafbelasting.Bij lease kreeg je in 2019 een bijtelling van 4%in plaats van 22%. Ga je in 2020 een elektrische auto leasen? De bijtelling komt dan uit op 8%. In 2021 stijgt de bijtelling verder naar 12%.

Beter voor het milieu

De reden waarom er veel financiële voordelen aan een elektrische auto zitten is omdat de overheid wil stimuleren om elektrisch te gaan rijden. Dit alles natuurlijk om dat het beter is voor het milieu. Als je nu een elektrische auto gaat rijden haalt dat in je eentje niet zoveel uit, maar iedereen die elektrisch gaat rijden wordt met alle verleidelijke voordelen gestimuleerd door de overheid.

Geen ritjes naar de pomp meer

 

De laadpaal in de voortuin, we zien hem steeds vaker ideaal lekker thuis komen en de stekker erin. En vervolgens geen zorgen dat als je s morgens haast heb om op je werk te komen dat je eerst nog moet tanken. De laadpaal installatie duurt een dag en dan ben je helemaal ready to go met alle voordelen van elektrisch rijden.

Minder onderhoud

De onderhoud en onderhoudskosten aan de auto zullen ook aanzienlijk dalen, een elektromotor zit veel minder ingewikkeld in elkaar dan een brandstof motor. Dus is het onderhoud eenvoudiger en goedkoper. Wel kan er mogelijk onderhoud komen aan de laadpaal, of natuurlijk kosten van de laadpaal installatie. Maar alle kosten die je nu hebt ga je door elektrisch te gaan rijden later in het jaar kunnen besparen. Dit alles omdat elektrisch rijden gewoon veel goedkoper is dan brandstof rijden. Gas en diesel rijden is nog wel vol te houden. Maar de dagen van de benzine motoren zijn binnenkort echt geteld. De toekomst bestaat uit laadpalen, stille elektrische auto’s en lage rij kosten.

Steeds meer keuze

Er komt ook steeds meer keuze wat betreft elektrische auto en auto merken, steeds meer merken gaan mee met de hype omdat ze ook zien dat het de toekomst is. Eerst had je alleen de Tesla daarna volgde er wat aziatische automerken. Maar ondertussen moeten grote namen zoals Mercedes, BMW en Audi ook er aan gaan geloven. Ook deze grote fabrikanten zien gewoon dat ze niet meer achter kunnen blijven, simpelweg omdat de elektrische auto aan het overnemen is. 

Zakelijk elektrisch rijden

Elektrisch rijden in de lease hoor je ook steeds vaker, de oren van werkgevers gaan er steeds meer naar staan. Dit ook omdat de auto’s die ze aan kunnen bieden aan de werknemer elektrisch veel goedkoper is als een normale brandstof wagen. Het enige waar ze wat meer voor moeten betalen zijn laadpalen op de zaak en de kosten van de laadpaal installatie bij de werknemers thuis.