Auto blog
Image default
Auto’s en Motoren

De voordelen van een Suzuki buitenboordmotor

Suzuki levert voor iedereen op het water al heel lang betrouwbare buitenboordmotoren. Suzuki is in Nederland al langer dan 11 jaar marktleider in totaal. Suzuki heeft een ongelooflijk breed assortiment aan modellen die reiken tot rond de 350pk. Er zijn een hoop motoren om uit te kiezen. In dit artikel nemen we met jou de voordelen voor van een Suzuki buitenboordmotor en wat je er allemaal mee kan.

De voordelen van deze motoren.

Er zijn een hoop redenen te noemen waarom Suzuki the way to go is voor iedereen die een buitenboordmotor nodig heeft. Suzuki motoren zijn namelijk licht, compact en heel makkelijk te gebruiken. Daarnaast ligt de laatste jaren ook nog eens een hoop focus op het verduurzamen van de motoren. Suzuki heeft drie motoren die enorm populair zijn, dit zijn de DF6A,, DF5A en de DF4A, deze zijn nog niet eens heel lang geleden onthuld maar toch zijn ze nu al enorm gewild op de markt. Ze zijn makkelijk te gebruiken en ze zijn betrouwbaar. Door het innovatieve design en kleuren zijn ze op het water de echte eyecatchers die er voor iedereen uitspringen.

De nieuwe 4pk buitenboordmotoren van Suzuki zorgen er voor dat iedereen die zich graag op het water begeeft optimaal kan genieten van zijn of haar hobby. De motoren wegen niet veel meer dan 23kg. Dit lijkt nog altijd veel, maar dit is enorm ligt voor een motor. Daarnaast hebben de motoren twee goede grepen waarmee je de motoren heel gemakkelijk kunt tillen. Bovendien maken de smeersystemen in de nieuwere modellen het mogelijk dat de kans op lekkage enorm gereduceerd als bijna geëlimineerd is.

Niet al te veel inspanning, ongekend veel kracht.

Dit is toch echt wel de grote kracht van Suzuki motoren. Je kunt zonder al te veel inspanning direct al het water op. Er is sprake van een nieuw brandstoftoevoersysteem dat je niet hoeft voor te bereiden op gebruik. Je kunt zonder al te veel te moeten doen direct genieten van het water. Het smeringssysteem van de onlangs uitgebrachte motoren is unieke vanwege een extra oliedoorgang door zowel de bovenste en de onderste krukas. De betrouwbaarheid van deze motoren is groot, net zoals bij iedere Suzuki motor.

Daarnaast zijn de motoren nog eens heel erg stil, dit is een ander groot gebruikersvoordeel waardoor Suzuki in Nederland vaak als beste uit de bus komt. Suzuki staat sinds dag één al bekend om de soepele en fluisterstille werking. De offset van de krukas die Suzuki gebruikt is hier een van de oorzaken van. Dit zorgt voor een meer soepel georiënteerde bewegen van de zuigers die zorgt voor een significante reductie van eventuele vibraties. Daarnaast zijn er de laatste jaren een hoop verbeteringen doorgevoerd op het gebied van de hendel, zodat deze ook zorgt voor het reduceren van eventuele trillingen. Dit zijn dingen die de ervaring allemaal net even iets mooier maken, want het zorgt er namelijk voor dat alles lekker soepeltjes gaat zonder enige hapering. Dit is voor iedereen die het water op gaat belangrijk. Gewoon lekker van je hobby kunnen genieten, zonder al te veel poespas.

https://www.justmarine.nl/buitenboordmotoren/suzuki-buitenboordmotoren.html