Auto blog
Image default
Auto’s en Motoren

De wegen naar een loopbaan als slotenmaker

Vraag het gelijk wie en ze zullen je vertellen wat een slotenmaker is. Dat zijn de mensen die ervoor zorgen dat je terug in je wagen of je huis kunt als je jezelf hebt buitengesloten. Maar een slotenmaker is toch zoveel meer dan dat en een slotenmaker die succesrijk is, heeft al zoveel stappen gezet alvorens hij uiteindelijk de huidige plaats in zijn loopbaan bereikt heeft, waar hij nu staat. Iedere slotenmaker zal wel niet langs dezelfde weg zijn opgeklommen, maar er zijn toch een paar basisstappen die men, als men slotenmaker wil worden, moet nemen.

Het onderwijs is zo’n basisstap om te kunnen beginnen op het gebied van de slotenmakerij. Vele professionele slotenmakers hebben een of andere opleiding of stage genoten. Deze opleiding kan zowel gevolgd worden op school als on-line. Men leert een slotenmaker alles wat hij moet weten om te werken met en aan sloten. Sommige slotenmakers kiezen ervoor om ook alarminstallaties te plaatsen en ook daarin hebben ze een stage gevolgd.

De leertijd is vaak de tweede bron, en soms ook wel de eerste, waar de slotenmaker zijn opleiding krijgt. Door te gaan werken bij een reeds gevestigde slotenmaker, kan de toekomstige slotenmaker praktisch leren hoe hij de opdrachten en verplichtingen van zijn job moet uitvoeren. Hij zal uit eerste hand al ervarend alles leren, van het ontsluiten van een slot tot iemand terug in zijn wagen laten tot de ingewikkelde details van het herstellen van een slot.

Slotenmakers zijn vaklui die een dienst verlenen, die ze uitvoerig geoefend hebben om ze te kunnen toepassen. Hoewel velen door dit leerproces gaan op verschillende wijzen, vinden de meeste slotenmakers dat ze allemaal de zelfde stappen hebben doorlopen.

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je meer weten of hoe slotenmakers hun deskundigheid ontwikkelen? Neem eens contact op jouw lokale slotenmaker in Rotterdam voor meer informatie en wie weet is dit de baan van jouw dromen! 

www.locksecure.nl