Auto blog
Image default
Auto’s en Motoren

Doe-het-zelf fietsonderhoud

Het onderhouden van een fiets is essentieel om veilig op de weg of op elk terrein te kunnen rijden. Als je een rijder bent, moet je het basisonderhoud kennen. Dit is belangrijk, of u nu regelmatig fietst naar uw werk, deelneemt aan wedstrijden of gewoon een paar keer per maand op pad gaat. Dit kan u helpen om potentieel gevaarlijke situaties en dure verrassingen verderop te voorkomen. Het onderhoud van je fiets bijhouden hoeft geen karwei te zijn. Door deze eenvoudige aanbevelingen op te volgen, kunt u in de toekomst nog lang blijven fietsen. Mochten deze zaken je echter toch te zwaar worden, dan kun je altijd bij BikeFixer terecht.

Zorg ervoor dat uw fiets schoon is

Mensen wassen hun auto’s om hem er mooi uit te laten zien en om hem goed te laten rijden. Dat zou ook bij fietsen moeten gebeuren. Het wassen van uw fiets kan helpen de levensduur te behouden en de levensduur van uw reis te verlengen. Bij het schoonmaken van je fiets voorkom je ophoping van vuil en olie die anders de mechanische onderdelen van je fiets kunnen aantasten. Je moet je hele fiets schoonmaken, inclusief frame, ketting, kettingbladen, pedalen, remmen, zadel en andere onderdelen. Soms heb je alleen een emmer, wat water, een soort biologisch afbreekbare zeep, een enorme spons, een handdoek en een oude tandenborstel of een ander soort borsteltje nodig.

Zorg ervoor dat uw aandrijflijn goed gesmeerd is

Sommige mensen smeren graag hun ketting voordat ze een ritje gaan maken. Als u dit wel doet, kan er echter vuil en stof worden verzameld. Na elke rit moet je je ketting altijd vegen en schoonmaken. Dit geeft de smering enige kans om zich een weg te banen in de ketting als u het op deze manier doet. Dit is de reden waarom slechts een zeer kleine hoeveelheid moet worden aangebracht en het overtollige moet worden verwijderd bij het gebruik van smering. Bij te veel smering kan het schakelen moeilijker worden en extra vuil aantrekken. U moet investeren in een kettingreiniger, zodat u het zware vet kunt verwijderen en als u een aanzienlijke hoeveelheid overtollig vet heeft dat zich heeft opgehoopt. Als je een aanbeveling voor smeermiddel nodig hebt, kun je er een vinden bij een gerenommeerde fietsenwinkel bij jou in de buurt.