Auto blog
Image default
Auto’s en Motoren

Een auto kopen bij een autodealer? Hier moet je op letten

Op zoek naar een nieuwe auto? Dan kun je langsgaan bij een autodealer. Deze heeft meerdere auto’s staan en kan je helpen bij de juiste keuze. Let wel op, want je moet altijd op je eigen instinct afgaan en niet blind vertrouwen op wat de verkoper zegt. Hierdoor kun je namelijk snel overhaaste beslissingen maken waar je later misschien spijt van krijgt. In dit artikel geef ik je een aantal tips voor als je een auto wilt gaan kopen bij een autodealer.

Verkooppraatjes

Het doel van de autodealer is om jou een auto te verkopen. De verkoper zal er dan ook alles aan doen om jou een auto bij zijn bedrijf te laten kopen. Daarnaast heeft een autoverkoper dit vaker gedaan en weet hij wat hij moet zeggen om jou te overtuigen dat deze auto echt wat voor jou is. Ga hier niet gelijk met volle overtuiging in mee, maar kijk zelf ook kritisch naar wat je ziet en hoort. Een tip is om altijd iemand mee te nemen naar dit soort dingen, het liefst iemand die kennis heeft van de autobranche. Diegene kan vaak net iets objectiever naar het verhaal van de dealer luisteren en kan jou beschermen.  

Onderhandeling

Wanneer je een geschikte auto gevonden hebt, is het belangrijk dat je niet té enthousiast reageert. Hierdoor weet de autodealer dat jij de auto koste wat kost wilt hebben en dan zul je dat ook in het bod terugzien. De verkoper houdt er altijd rekening mee dat er nog wat van de prijs af gaat en zal daarom hoger inzetten. Probeer hier dus altijd nog wat van af te praten, maar wees wel reëel. Het maximum ligt vaak wel rond de 8 tot 10% van de verkoopprijs van de autodealer.  

Emoties

Probeer je emoties thuis te laten bij het kopen van een nieuwe auto. Bedenk van tevoren wat je belangrijk vindt aan je nieuwe auto en ga met dan wensenlijstje op stap. Is die specifieke auto er niet, maar staat er wel een ouder model van die auto? Laat je dan niet verleiden om toch maar voor dat ene oudere modelletje te gaan omdat je gewoon zo graag een auto wilt. Ga in dat geval eerst weer naar huis en laat het even bezinken. Bedenk je dan toch dat die auto misschien wel wat voor je is, dan kun je alsnog contact opnemen met de dealer. Een auto kopen is een grote aankoop en het is dan ook belangrijk dat je dat met je volle verstand doet.