Auto blog
Image default
Auto’s en Motoren

Een auto leasen of kopen?

Het is iets waar veel mensen tegen aanlopen, de vraag of het beter is om een auto te leasen of te kopen. Het antwoord is nooit eenduidig want het hangt erg af van je persoonlijke situatie. Vroeger in de begindagen van het leasen was het eenvoudig. Je kon alleen maar een auto leasen via het bedrijf waar je voor werkzaam was. Dit werd dan ook wel de auto van de zaak genoemd, want het was in principe nooit jouw auto. Het bedrijf verschafte je als het ware het middel om van A naar B te reizen. Leasen deed je in die dagen dus alleen als je een vaste baan had met een vast contract bij een bedrijf. Dit was ook noodzakelijk, want om een lease auto te kunnen betalen moet je wel een vast inkomen hebben.

Een auto leasen in 2016

In het heden is de bovenstaande situatie niet meer de enige manier om een auto te leasen. Als je voor je zelf aan het werk bent als zzp’er bijvoorbeeld, dan heb je geen vast contract en vaak ook niet een stabiel inkomen. Toch kun je een auto leasen als zzp’er. Particulieren kunnen zonder problemen een auto leasen, maar het is natuurlijk niet altijd slim om dat te doen. De vraag is dan ook wanneer je wel en wanneer je niet moet gaan leasen.

Leasen is een keuze

Kiezen voor een lease auto is een keuze die je zelf moet maken. Belangrijk is dat je weet wanneer je voordeel zult hebben als je least. Voordeel heb je alleen als je veel kilometers maakt en als je van te voren weet dat je lang zult leasen. Hoe langer je least, des te meer voordeel zal het je op de lange termijn opleveren.

http://www.leaseautocentrale.nl/