Auto blog
Image default
Auto’s en Motoren

Een bakwagen huren

Gaat u binnenkort verhuizen of moet u omvangrijke spullen verplaatsen? Dan is het niet echt praktisch om steeds op en neer te rijden. Een uitkomst hiervoor kan een bakwagen zijn. Een bakwagen is ideaal voor verhuizingen en andere vrachten. Een gewone bakwagen is te besturen met een normaal rijbewijs B. Voor een bakwagen met een laadklep dien je echter over een B-E rijbewijs te bezitten. Welk rijbewijs je nodig hebt is afhankelijk van het model van de bakwagen. Controleer dit altijd van tevoren.

Voordelen van een bakwagen

Een bakwagen huren is ideaal om grote spullen te verplaatsen. Zo hoef je niet op en neer te rijden bij bijvoorbeeld een verhuizing. Dat maakt een bakwagen erg praktisch. Daarnaast heeft een bakwagen veel laadvermogen, vaak wel tot 3500 kg. Dit maakt een bakwagen uitermate geschikt voor het verplaatsen van grote spullen. Afhankelijk van welke verhuurder je kiest, kunnen er ook nog accessoires worden toegevoegd aan de bakwagen. Denk hierbij aan een palletwagen, spanbanden, een steekwagen en verhuisdekens.

Verschil met vrachtwagens

Een bakwagen wordt vaak verward met een vrachtwagen. Een bakwagen is een soort lichte vrachtwagen met een laadklep. De bak waar je de spullen op inlaad zit vast op de wagen en laden en lossen kan via de achterkant van de wagen. Je zou een bakwagen kunnen omschrijven als een verhuiswagen.

https://autoverhuurdemulder.nl/bakwagen-met-laadklep-huren/