Auto blog
Image default
Auto’s en Motoren

Een bedrijfsbus leasen heeft meer voordelen nieuwkoop

Ondernemers die veel met transport te maken hebben, kunnen niet zonder goede bedrijfswagens en bedrijfsbussen. De bestellingen en zendingen moeten immers wel op tijd bij collega’s, bedrijven of klanten aankomen! En jouw personeel moet zich goed kunnen verplaatsen.

Specifiek in de bouwwereld, de transportsector en de wereld van vertegenwoordigers en marketing is een bedrijfsbusje een absolute must. Met wat is er slimmer: een bedrijfsbus leasen voor jouw personeel of overgaan tot nieuwkoop? We verklappen het maar meteen: een bedrijfsbus leasen is aantrekkelijker. En daarvoor zijn meerdere redenen.

 

Geen omkijken meer naar het vervoer

Ondernemers die gekozen hebben voor een bedrijfsbus leasen, geven als grootste voordeel veelal aan dat ze geen omkijken meer hebben naar het transport in hun organisatie. Je krijgt namelijk een alles-in-één-factuur per maand en weet hierdoor exact waar je qua uitgaven voor vervoer aan toe bent. Alle kosten, behalve benzine, diesel of oplaadkosten, zijn inbegrepen in dat maandbedrag. Daarbij scheelt een lease bedrijfsbus enorm veel administratief werk. En de tijd die vrijkomt kun je dan besteden aan nuttiger zaken: het op gang houden van je bedrijf. In de tweede plaats is een bedrijfsbus leasen ideaal als je beginnend ondernemer of zzp’er bent. Voor het leasen van een bedrijfsbusje heb je namelijk geen investeringsbedrag nodig.

Wil je een zakelijke bus kopen, dan moet je wel het aankoopbedrag aftikken. En niet iedereen die onderneemt heeft zoveel geld achter de hand. Leasen van bedrijfsauto’s is in de derde plaats in nog een ander opzicht aantrekkelijk. Je kunt namelijk de btw-kosten aftrekken van de jaarlijkse belastingopgave en houdt zo een mooie duit extra over. En, last but not last, jij bepaalt zelf voor hoelang je een leasecontract aangaat met een garage of autodealer. De klant is in dit opzicht dus echt koning!

 

Elektrisch leasen is ook mogelijk

Wil je een of meer bedrijfsbussen gaan leasen voor jouw onderneming, overweeg dan om voor elektrisch vervoer te kiezen. Niet alleen bespaar je hierdoor aanzienlijk op de transportkosten (elektriciteit is voordelig dan brandstof), maar ook doe je iets goeds voor het milieu. Al met al is het leasen van bedrijfsbussen dan ook een slimme investering!