Auto blog
Image default
Auto’s en Motoren

Een goed autobedrijf kiezen

Wanneer u uw auto voor onderhoud wilt wegbrengen of een nieuwe auto wilt aanschaffen, dan kunt u dat doen bij verschillende soorten autobedrijven. Maar hoe kiest u nu een betrouwbare partij? Waar loopt u het minste risico op problemen? Bijvoorbeeld na de aanschaf van een occasion of na een reparatie? Wij vertellen u graag meer over de betrouwbaarheid van verschillende soorten autobedrijven.

Aanschaffen van een nieuwe auto

Een nieuwe auto schaft u meestal aan bij de dealer. Een dealer is compleet op de hoogte van de mogelijkheden van de auto, de configuratie en de levertijd. Ook de grotere lokale autobedrijven hebben vaak een kleine voorraad nieuwe auto’s. Wanneer u ervoor kiest om een nieuwe auto aan te schaffen, dan hoeft u zich de eerste paar jaar niet druk te maken over onderhoud. Dat is een garantiekwestie. Wanneer u na de garantieperiode onderhoud wilt laten plegen aan uw auto, dan kunt u kiezen om de auto voor onderhoud te brengen bij het bedrijf waar u de auto heeft gekocht, of u kunt overstappen naar een ander autobedrijf.

Waarop letten bij een autobedrijf

Wij raden u aan om te letten op:

 

–          Garantie op onderdelen en de werkzaamheden

–          Aanwezigheid van de BOVAG-registratie

–          Het gebruik van merkonderdelen

–          Service en snelheid van de dienstverlening

–          De sfeer, hoe voelt u zich zodra u binnenstapt?

–          Mag de oude of kapotte onderdelen bekijken als u dat wilt?

Onderhoud bij een erkende dealer of lokale garage?

De prijs voor onderhoud aan uw auto is bij een erkende dealer meestal hoger dan de prijs van een lokale garage. Daarentegen bent u wel altijd verzekerd van garantie. Bij een lokaal autobedrijf betaalt u soms minder omdat daar mogelijk geen merkonderdelen worden gebruikt. Let hier dus op bij het kiezen van een autobedrijf. Tevens hanteren lokale autobedrijven vaak een lager uurtarief.  Lokale autobedrijven moeten het hebben van hun goede service en de mond-tot-mond reclame die dat hen oplevert. Service en een persoonlijke benadering staat bij hen daarom vaak nóg hoger in het vaandel als bij een erkende dealer. Er zijn voor beide opties dus goede argumenten. Aan de hand van de genoemde punten kunt u een onderbouwde keuze maken voor het juiste autobedrijf voor u!