Auto blog
Image default
Auto’s en Motoren

Een salaris berekenen

Het aannemen van een nieuwe werknemer kost een hoop tijd. Ondanks dat het crisis is kost het vaak een hoop tijd en energie om de juiste persoon voor de openstaande functie te vinden: een online vacature levert tegenwoordig vaak honderden reacties op die allemaal doorgelezen moeten worden. Een alternatief is om zelf op zoek te gaan, via uitzendbureaus, LinkedIn of via het persoonlijke netwerk. Maar één ding staat vast: in beide gevallen ben je veel tijd kwijt.

Zodra een goede nieuwe werknemer gevonden is, is het nog de vraag of die persoon goed aansluit bij het bedrijf en de eerste indrukken van het sollicitatiegesprek überhaupt overeenkomen met de werkelijkheid op de werkvloer. Ook het inwerken van de nieuwe werknemer kost enorm veel tijd en alvorens de nieuwe werknemer effectief en efficiënt meedraait binnen de organisatie ben je vaak ook al een half jaar tot een jaar verder.

Het bovenstaande lijkt al meer dan genoeg, en dat is het ook. Maar toch vergeten werkgevers nog een tijd- en energievretend onderdeel: het berekenen van het salaris. De salarisberekening is immers niet meer zo gemakkelijk als dat het ooit was: je moet rekening houden met de af te dragen premies, het pensioen, het contract van de nieuwe werknemer én ook nog met het CAO, wat in veel gevallen enorm ingewikkeld in mekaar zit.

Als werknemer wil je niet te veel betalen, maar tegelijkertijd wil je ook voorkomen dat je op een bepaald moment voor onaangename verassingen komt te staan als het salaris onjuist berekend is. Een groot dilemma voor veel werkgevers dus. Gelukkig is er de mogelijkheid om een deze salarisberekeningen uit te besteden aan een gespecialiseerde partij als www.cbbs.nl. Hier kan je terecht als je er zelf geen tijd of zin in hebt, of als je simpelweg gewoon wilt dat het goed, snel en zo optimaal mogelijk berekend wordt.

http://www.cbbs.nl/