Auto blog
Image default
Auto’s en Motoren

Ferrari: Van luxe auto´s tot luxe prosecco

Als autoblog kunnen we natuurlijk niet om Ferrari heen. Daarom gaan we in dit blog in op de drie onderdelen van deze beroemde naam: de prosecco, de straatauto´s en de racewagens. 

Ferrari: de luxe processo

Als een van de meest populaire luxe automerken in de wereld, is Ferrari geen vreemde op het gebied van luxe. En nu, met de release van hun nieuwe Ferrari prosecco, brengen ze hun luxe spel naar een heel nieuw niveau.

De prosecco, die wordt geproduceerd in samenwerking met Franse wijnmakers Roederer Estate, is gemaakt van Chardonnay en Pinot Noir druiven geteeld in Ferrari’s eigen wijngaarden in Italië’s Trentino regio. Volgens Roederer Estate’s hoofd-wijnmaker Michel Rolland was het doel om een “luxe cuvée” te creëren die “de perfecte aanvulling op een Ferrari-auto” zou zijn.

Het resultaat is een unieke mix van fruitigheid en mineraliteit die wordt omschreven als “vol” en “gestructureerd”. En met 200 dollar per fles is hij zeker niet goedkoop. Maar zoals een recensent zei: “Als je je een Ferrari auto kunt veroorloven, kun je je waarschijnlijk ook deze prosecco veroorloven.”

Ferrari als luxueuze automerk

Ferrari is een van de populairste luxe automerken ter wereld en staat bekend om zijn luxueuze producten. En dat al sinds hij in 1929 werd opgericht door Enzo Ferrari, die ook zijn naam aan het merk gaf. Van oorsprong is Ferrari een raceteam en dat is te zien in hun luxe straatauto´s. Die zien er sportief en bloedsnel uit. Gelukkig zijn ze dat ook!

De gemiddelde prijs van een nieuwe Ferrari is ongeveer 250.000 dollar. Maar hun top auto’s kunnen meer dan 1 miljoen dollar kosten. Vandaar dat je alleen heel rijke autoliefhebbers in dit merk zult zien rijden. Het is dan ook niet zo gek dat jaarlijks slechts 9.000 nieuwe Ferrari´s worden verkocht.

Ferrari: de heerser van de Formule 1

La Scuderia Ferrari is het meest succesvolle team in de Formule 1. Ze hebben 16 constructeurskampioenschappen en 15 coureurskampioenschappen gewonnen. Geen enkel ander team komt in de buurt van deze records. Mede doordat Ferrari al vanaf het begin meedoet in de Formule 1: sinds 1950. De eerste overwinning volgde in 1951, het eerste kampioenschap al in 1952. En sindsdien is Ferrari steeds weer de beste gebleken.

Geen wonder dat veel goede coureurs voor hen wilden rijden. En een aantal hebben ook voor La Scuderia Ferrari geracet. Waaronder Michael Schumacher, een van de beste coureurs ooit. Maar ook Niki Lauda heeft hier grote successen behaald – voor zijn zware ongeluk en iconische McLaren comeback. Helaas dateert het recentste kampioenschap dat Ferrari won alweer van 2007. De fans van dit beroemde rode team staan inmiddels dan ook te springen om een nieuwe kampioen.