Auto blog
Image default
Auto’s en Motoren

Het belang van onderhoud

Het gebruik van een auto in Nederland is meer dan normaal en menig Nederlander heeft een auto nodig om onder andere naar het werk of op pad te gaan. Om iedere dag onbezorgd op pad te kunnen, is het belangrijk dat je niet voor onverwachte problemen staat. Het regelmatig onderhouden van de auto zorgt dat jij niet langs weg stil komt te staan. 

Onderhoud

Functionele problemen van de auto kunnen voorkomen worden door middel van onderhoud. Maar wat houdt het onderhoud van een auto nu eigenlijk in? Bij een onderhoudsbeurt wordt de auto op diverse punten nagekeken. Afhankelijk of je een grote of kleine beurt hebt, kunnen de punten meer of juist minder zijn. Bij de kleine beurt worden minder aspecten geïnspecteerd bij dan bij een grote beurt, maar is ook relatief goedkoper. Het onderhoud wordt vaak gedaan door een erkend autobedrijf in Weert en dat wordt ook door de verzekering aangeraden. Zo weet je in ieder geval dat de auto deskundig wordt nagekeken en je niet alsnog voor verrassingen komt te zien. Houd er rekening mee dat de APK niet meetelt als onderhoudsbeurt. Bij een APK wordt de auto nagekeken op enkele vereiste punten, maar wordt er geen onderhoud uitgevoerd.

Autobanden als onderhoudspunt!

De banden van een auto zijn een essentieel onderdeel bij het autorijden. Banden hebben immers een grote invloed op je verbruik en de veiligheid op de weg. De wettelijke profieldiepte van autobanden  is vastgesteld op 1.6 mm. Het is echter aanbevolen om banden onder de 2 mm profiel al te vervangen.Daarnaast kunnen oudere banden last hebben van droogtescheurtjes. Controleer de banden daarom zelf met regelmaat en vervang deze tijdig wanneer de profieldiepte van 2 mm is bereikt. Mocht je zelf twijfels hebben over de staat van de banden, neem dan contact op met een vakman met kennis van zaken op het gebied van autobanden in Weert. Een goede conditie van autobanden zijn van groot belang voor de veiligheid van jezelf en voor anderen. Stel het onderhoud daarom niet uit!