Auto blog
Image default
Auto’s en Motoren

Hoe begin jij je motorvakantie naar Schotland?

Ga je op motorvakantie naar Schotland? Koe kom je daar dan? Hoe je de reis naar je beginlocatie wilt doen, heeft invloed op je hele motorvakantie duur, afstand en budget. Vooral bij motorvakantie reizen met verre bestemmingen, moet je gaan nadenken hoe je naar de beginlocatie wilt reizen.

Welke route kies je?

Je kan kiezen om in 1 dag naar de bestemming van de motorvakantie in Schotland te rijden. Je moet er dan wel van houden om een hele dag over een saaie snelweg te rijden.  Je kunt ook via binnenwegen naar Schotland rijden. Je rijd dan door Nederland, Engeland naar Schotland. Een motorvakantie naar Schotland begint zo wel goed. Want je kunt door een mooi bergachtig of heuvelgebied rijden, maar dat kost duidelijk meer dagen voor een motorvakantie Schotland. Reken op twee dagen rijden als je ontspannen wilt rijden.

Zonder motor naar de start

Een andere manier om je motorreis naar Schotland te beginnen is dat je de motor op de motoraanhanger plaatst en met de auto naar de  eindbestemming rijdt. Vanaf daar ga je dan verder op de motor. Het is een relaxte manier om op je beginlocatie te komen. Maar je motorvakantie naar Schotland begint wel een dagje later. Wil je het hele eind niet op de motor rijden dan kan je er ook voor kiezen om een motor huren en zelf met ander transportmiddel naar beginlocatie te reizen.Ben je niet gebonden aan je eigen motorfiets, of heb je helemaal geen eigen motorfiets, dan kun je ook een motor huren in de buurt van je beginlocatie. Zelf kun je dan met ander vervoer naar de beginlocatie afreizen. Een laatste optie om de motorreis naar Schotland op een andere manier te beginnen is om je eigen motor op transport zetten en zelf met ander transportmiddel naar beginlocatie te reizen. De motor gaat dan met meerdere motoren in een speciaal ingerichte vrachtwagen. De vrachtwagen levert de motoren af bij een hotel in de buurt van de luchthaven van je beginlocatie. Vanaf het hotel waar je motor staat, rijdt je op je motor naar je beginlocatie hotel. En daarna kan de motorvakantie naar Schotland echt beginnen.