Auto blog
Image default
Auto’s en Motoren

Hoe vraag je een openbare laadpaal aan bij jouw gemeente, met een marktpartij?

In een tijdperk waarin duurzaamheid steeds belangrijker wordt en elektrisch rijden de nieuwe norm wordt, is een betrouwbare en toegankelijke laadinfrastructuur van cruciaal belang. Je ziet dus de groeiende behoefte aan laadinfrastructuur. Een van de meest handige manieren om je elektrische auto op te laden, is via openbare laadpalen. Bedrijven zoals Opcharge spelen een essentiële rol bij het aanvragen en installeren van deze openbare laadpalen in samenwerking met gemeenten. Als je je afvraagt hoe je een openbare laadpaal kunt aanvragen bij jouw gemeente met de hulp van een marktpartij, ben je hier aan het juiste adres.

Volg het stappenplan voor het aanvragen van een laadpaal bij jouw gemeente.

 1. Onderzoek doen:
  Voordat je begint, is het handig om te weten welke marktpartijen verantwoordelijk zijn voor het plaatsen en onderhouden van openbare laadpalen in jouw regio. Dit kunnen bijvoorbeeld energiebedrijven of laadpaalbeheerders zijn. Je kunt dit informatie vinden op de website van de gemeente of door contact op te nemen met de gemeentelijke instanties die verantwoordelijk zijn voor duurzame mobiliteit.

 2. Contact opnemen met de marktpartij:
  Neem contact op met de betreffende marktpartij die verantwoordelijk is voor het plaatsen van openbare laadpalen. Dit kan meestal via hun website of contactgegevens. Informeer naar het proces voor het aanvragen van een openbare laadpaal en eventuele vereisten die zij hebben.

 3. Locatie bepalen:
  Identificeer de gewenste locatie voor de openbare laadpaal. Deze locatie moet goed bereikbaar zijn en geschikt zijn voor het plaatsen van een laadpaal. Vaak worden laadpalen geplaatst op parkeerterreinen, bij winkelcentra, in woonwijken, enz.

 4. Aanvraag indienen: Vul het aanvraagformulier in dat wordt verstrekt door de marktpartij. Je zult waarschijnlijk informatie moeten verstrekken over jezelf, de locatie, en mogelijk je auto en laadbehoeften. Zorg ervoor dat je alle vereiste informatie nauwkeurig en volledig invult.

 5. Beoordeling aanvraagt:
  De marktpartij zal de voorgestelde locatie beoordelen op basis van hun technische en operationele criteria. Ze zullen kijken naar factoren zoals de toegankelijkheid, de aanwezige stroominfrastructuur en de haalbaarheid van installatie. Als de aanvraag geschikt wordt bevonden, zullen ze doorgaan met het proces en je informeren over verdere stappen.

 6. Goedkeuring van de gemeente:
  In veel gevallen moet de voorgestelde locatie worden goedgekeurd door de gemeente voordat de laadpaal daadwerkelijk wordt geïnstalleerd. Dit kan enige tijd in beslag nemen, omdat de gemeente de locatie moet beoordelen op basis van stedelijke planning, infrastructuurvereisten en andere relevante factoren.

 7. Installatie en onderhoud:
  Nadat zowel de marktpartij als de gemeente akkoord zijn gegaan, zal de marktpartij de laadpaal op de afgesproken locatie installeren en onderhouden.

Houd er rekening mee dat de exacte stappen en vereisten kunnen variëren op basis van je specifieke locatie en de betrokken partijen. Het is altijd verstandig om rechtstreeks contact op te nemen met de betrokken marktpartij en de gemeente om de meest actuele en nauwkeurige informatie te krijgen over het aanvragen van een openbare laadpaal.

Opcharge is een bekende marktpartij die betrokken is bij het leveren, plaatsen en beheren van openbare laadpalen in heel Nederland. Wil je meer weten over het aanvragen van een laadpaal in Dordrecht of een andere gemeente? Neem dan vandaag nog contact op met Opcharge en ontdek hoe je kunt bijdragen aan een duurzamere toekomst.

 

https://www.eu-autos.nl/Hoe-vraag-je-een-openbare-laadpaal-aan-bij-jouw-gemeente,-met-een-marktpartij?/