Auto blog
Image default
Auto’s en Motoren

Hoe werkt een automaat spoelen?

Een automaat spoelen is een proces dat wordt uitgevoerd om ervoor te zorgen dat de transmissie van een auto soepel blijft werken. Het spoelen van de automaat kan helpen om problemen op te lossen zoals schokkerig schakelen, verhoogde slijtage en overmatige ontwikkeling van hitte. In dit artikel zullen we kijken naar hoe een automaat spoelen werkt.

Wat is een automaat spoelen?

Een automaat spoelen is een proces waarbij de oude vloeistof uit de transmissie wordt afgetapt en vervangen door nieuwe vloeistof. Dit proces wordt meestal uitgevoerd door een professional in een autowerkplaats. Er zijn verschillende methoden om dit te doen, maar in het algemeen wordt het proces uitgevoerd met behulp van een machine die speciaal is ontworpen voor het spoelen van automaten.

Hoe werkt het?

Bij het spoelen van een automaat wordt de oude vloeistof uit de transmissie afgetapt en vervangen door nieuwe vloeistof. Dit proces wordt meestal uitgevoerd met behulp van een machine die speciaal is ontworpen voor het spoelen van automaten. De machine is aangesloten op de transmissie van de auto en de oude vloeistof wordt uit de transmissie gepompt. Vervolgens wordt nieuwe vloeistof in de transmissie gepompt totdat de schone vloeistof uit de transmissie begint te stromen. Tijdens het spoelen kan de machine de vloeistof opwarmen en circuleren door de transmissie. Dit kan helpen om eventuele afzettingen of verontreinigingen in de transmissie los te maken en te verwijderen. Bovendien kan het proces ook helpen om de binnenkant van de transmissie te smeren en de levensduur van de transmissie te verlengen.

Wanneer moet je een automaat spoelen?

Er zijn verschillende redenen waarom je een automaat moet laten spoelen. Het is een goed idee om de transmissievloeistof van je auto te laten controleren en vervangen volgens de aanbevelingen van de fabrikant. Over het algemeen wordt aanbevolen om de vloeistof om de 50.000 tot 100.000 kilometer te vervangen, afhankelijk van het model en de leeftijd van de auto. Als je merkt dat je auto problemen heeft met schakelen, kan een automaat spoelen een oplossing zijn. Het kan ook nodig zijn als er overmatige slijtage of hitteontwikkeling wordt geconstateerd in de transmissie. Een automaat spoelen kan ook nodig zijn als je de auto lange tijd niet hebt gebruikt en de vloeistof is verouderd. Succes!