Auto blog
Image default
Auto’s en Motoren

Houd een sluitende ritregistratie bij aan de hand van uw blackbox of auto tracker

Blackbox

Blackbox is een term die vaak gebruikt wordt in de automotive branche en verwijst naar een apparaat dat geïnstalleerd is in een voertuig en automatisch gegevens verzamelt over de rijgedrag en de omstandigheden waaronder het voertuig wordt gebruikt. Deze gegevens kunnen worden gebruikt om de rijstijl van een bestuurder te analyseren en te beoordelen, en om de veiligheid van het voertuig en de bestuurder te verbeteren. Sommige verzekeraars bieden kortingen aan klanten die een blackbox installeren in hun voertuig, omdat het gebruik ervan kan leiden tot verminderd risico op ongevallen en schadeclaims.

Ritregistratie

Ritregistratie is een proces waarbij gegevens worden verzameld over de afstand en duur van ritten die met een voertuig worden gemaakt. Deze gegevens kunnen handmatig worden bijgehouden door de bestuurder of automatisch worden verzameld met behulp van een apparaat, zoals een blackbox of een ritregistratiesysteem. Ritregistratie kan worden gebruikt om de brandstofkosten en andere kosten die samenhangen met het gebruik van een voertuig te verminderen, en om te voldoen aan wettelijke vereisten voor het bijhouden van ritgegevens, zoals vrachtwagenchauffeurs die verplicht zijn om hun ritten te registreren voor de wet op de arbeidstijden.

Auto tracker

Een auto tracker is een apparaat dat kan worden geïnstalleerd in een voertuig om de locatie en bewegingen ervan te volgen. Auto trackers kunnen worden gebruikt voor verschillende doeleinden, zoals het verbeteren van de efficiëntie van vlootbeheer, het bewaken van de veiligheid van voertuigen en het beperken van diefstal. In sommige gevallen biedt de auto tracker ook extra functionaliteit, zoals het geven van waarschuwingen bij ongebruikelijke bewegingen of het detecteren van hard remmen of plots draaien. Auto trackers kunnen worden uitgerust met GPS en andere technologieën om nauwkeurige gegevens te verzamelen over de locatie en bewegingen van een voertuig.

 

https://www.trackjackeurope.com/rittenregistratie/