Auto blog
Image default
Auto’s en Motoren

Ideeën voor een kinderfeestje

Een kinderverjaardag is natuurlijk geen feestje zonder kinderspeelgoed! Het verwerken van kinderspeelgoed bij een verjaardagsfeestje kun je heel gemakkelijk zelf doen. Allerlei feestelijke activiteiten kunnen worden gepland, waarbij natuurlijk de enige items niet kunnen ontbreken. Denk hierbij aan zelf sieraden maken, een speurtocht, themafeestje of een echt Oud-Hollands feestje. Uiteraard kan een feestje buitenshuis georganiseerd worden, maar wat is er nou leuker dan dit gewoon thuis te doen. Als het mooi weer is kan het feestje buiten gevierd worden. Is het al wat kouder buiten? Dan kun je natuurlijk kiezen voor een feestje in huis. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Een feestje in de tuin

In de zomermaanden is het ideaal weer om de tuin om te toveren in een groot feest voor de kinderen. Je kunt in de tuin blijven, maar bijvoorbeeld ook een speurtocht organiseren door de buurt. Dit kan een speurtocht zijn met een thema, bijvoorbeeld Wie is de Mol, maar een fotospeurtocht is ook een creatieve optie. Ook kun je een luchtkussen huren voor een hele dag en genieten van veel springplezier. Voor een grote groep jongens is het uiteraard leuk om de hele dag in de tuin te werken aan bijvoorbeeld een kleine gereedschapskist. Voor de meisjes zijn er eindeloze Do It Yourself projecten, zoals mozaïeken, sieraden maken of een glittertattoo laten zetten.

Een feestje in huis

Is het nou al wat kouder buiten? Denk dan aan een feestje warm binnenshuis. Een thema feest kan heel makkelijk zelf georganiseerd worden en de thema’s zijn grenzeloos. Een stoer piratenfeest, een zeemeerminnenfeestje, discofeest of een modeshow zijn allemaal feesten die met de enige versiering een groot succes kunnen zijn! Daarnaast kun je de kinderen de hele dag laten bouwen met lego. Koekjes bakken of cakejes versieren is ook altijd een grote hit. Zijn de kinderen al wat ouder en kunnen ze langer stil zitten? Dan kun je ze uiteraard ook een film laten kijken en het thema van het feest hierop baseren.