Auto blog
Image default
Auto’s en Motoren

Leasen voor elk budget

Een lease auto is al lang niet meer een privilege dat alleen bestemd is voor vertegenwoordigers of medewerkers in top functies. In veel sectoren maakt een lease auto tegenwoordig deel uit van de arbeidsvoorwaarden. Maar wist je dat het ook heel goed mogelijk is om privé een auto te leasen? Daarbij heb je veel keus, zowel in het soort auto als in prijs. Een lease auto hoeft niet per definitie duur te zijn. Goedkoop auto leasen kan namelijk bij verschillende leasemaatschappijen. Zo kan een lease auto interessant zijn voor uiteenlopende budgetten, zowel voor zakelijk gebruikers als privé.

De waarde van een auto

De aanschafswaarde van een auto is doorgaans een flinke hap uit het budget, zeker als het om een privé aanschaf gaat. Maar ook voor een onderneming kunnen de hoge kosten voor de aanschaf van één of meerdere auto’s een behoorlijk nadeel zijn. Door een auto te leasen los je dit probleem eenvoudig op. De auto wordt immers aangeschaft door de leasemaatschappij en wordt op hun naam geregistreerd. Je betaalt alleen de vaste, maandelijkse lease prijs en voorkomt daarmee de hoge kostenpost die de aanschaf van een auto met zich mee brengt.

Het bepalen van de lease prijs

Het vaststellen van de leaseprijs gebeurt op basis van verscheidene factoren, die kunnen verschillen afhankelijk van welke leasemaatschappij je kiest. Uiteraard speelt de aanschafswaarde van de auto een belangrijke rol, maar ook de eventuele prijsafspraken tussen een leasemaatschappij en een merkdealer kunnen invloed hebben op de lease prijs. Verder is er verschil tussen leasemaatschappijen in welke kosten zij wel en niet voor hun rekening nemen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het al dan niet vergoeden van brandstofkosten of de hoogte van het eigen risico bij bepaalde schades. Als je goedkoop een auto wil leasen, is het aan te bevelen om de lease prijzen van verschillende maatschappijen op te vragen.

http://www.goedkoopautoleasendirect.nl/

Gerelateerde artikelen

Brommobiel verkopen kan je helpen om te ontspannen en te genieten

Motorreis maken? Bekijk hier alle reizen!

Verhoog je veiligheid voor kinderen tijdens het auto rijden. Wel eens over nagedacht hoe?