Auto blog
Image default
Auto’s en Motoren

Leer verven

Bij het verven van leer is het erg belangrijk om aandacht te geven aan de voorbehandeling en de nabehandeling van de stof. Zo kun je het langste genieten van je leren meubels, leren jas of leren schoenen.

Leerverf kan voor verschillende doeleinden gebruikt worden. Wel is het belangrijk dat je de juiste leerverf gebruikt bij het product dat je wil verven. Angelus leerverf biedt voor verschillende leren oppervlakten verschillende soorten leerverf. Het is een verf voor professionals en voor beginners op het gebied van leer verven. Leerverf komt niet alleen in verschillende soorten, maar ook in verschillende kleuren waardoor je alle kanten op kan met het verven.

Het is ook erg belangrijk om het leer soepel te houden als je wil voorkomen dat er scheuren of barsten in het leer ontstaan. Om het leer soepel te houden kun je het leer het beste behandelen met een olie of wax. Ook kan de kleur van het leer doffer worden door gebruik en slijtage. Dit kan behandeld worden door verschillende crèmes, waarmee je de glans terugbrengt en er weer nieuw leven in het leer geblazen wordt. Na het verven van het leer kun je ervoor kiezen om een finisher te gebruiken. De Angelus collectie biedt verschillende soorten finishers. Je kunt er dus zelf voor kiezen of je een matte, satijnen, reguliere, satijn hoogglans of hoogglans finish wil. Bij het gebruiken van een finisher is het wel belangrijk het eerst te testen op een stukje proefleer, zo kun je eerst bekijken of je blij bent met het resultaat na de finisher voordat je het daadwerkelijk gebruikt.

Naast leerverf bestaat er ook suède verf, speciaal voor het verven van suède en nappaleer. Ook de suède verf is verkrijgbaar in verschillende kleuren, zoals zwart en rood, maar ook interessantere kleuren als violet. Wel is het zo dat als je de kleur eenmaal hebt veranderd, deze permanent is.

https://www.leerverfshop.nl/