Auto blog
Image default
Auto’s en Motoren

Mobiele laadkabel type 2

Elektrische voertuigen bieden een milieuvriendelijk alternatief voor wegtransport. Maar veel EV-enthousiastelingen kennen een probleem: wanneer een EV moet worden opgeladen, is het dichtstbijzijnde laadstation niet altijd binnen handbereik. Om dit probleem op te lossen zijn er mobiele laadpalen ontwikkeld: mobiele laadkabels maken het opladen van elektrische voertuigen makkelijker, locatie onafhankelijk en flexibel inzetbaar.

Met de mobiele laadkabel type 2 laadt u uw elektrische of hybride voertuig op via een gewoon 230V stopcontact of een driefasige stroomaansluiting (CEE).

Er zijn verschillende soorten mobiele laadkabels. Je hebt bijvoorbeeld een mobiele oplaadkabel met randapparatuur/Schuko-stekker. Deze kunnen in standaard stopcontacten worden gebruikt. Daarnaast zijn er mobiele laadkabels met driefasige stekkers, ook wel Cee-stekkers genoemd.

 

De oplader voor mobiele telefoons heeft overstroom-, onderspannings-, overspanningsbeveiliging en 20mA lekkage beveiliging. De oplader heeft ook een automatische herstart functie die voorkomt dat het opladen om welke reden dan ook wordt onderbroken. Ratio mobiele opladers worden in Nederland geassembleerd en gemaakt van de beste materialen. De stekker is gemaakt van slagvast kunststof en is waterdicht.

 

https://www.voldt.nl/mobiele-laadkabels

Gerelateerde artikelen

Slagen bij de beste rijschool in Rotterdam

De wegen naar een loopbaan als slotenmaker

Volkswagen specialist.