Auto blog
Image default
Auto’s en Motoren

Outplacement doet veel goed

Het kan erg frustrerend zijn om geen baan te kunnen vinden of wanneer het heel moeilijk is om aan een baan te komen. Voor een deel van de Nederlandse beroepsbevolking is dit dagelijkse praktijk. Voor mensen boven de vijftig of mensen die in een markt zitten waar een banentekort is, kan het heel moeilijk zijn om een baan te vinden.  Niemand vind het leuk om elke keer te worden afgewezen voor een baan. 

Eén van de dingen die kunnen helpen om sneller een goede baan te krijgen is outplacement. Outplacement is een traject wat je samen met een adviseur aflegt waarin je leert hoe je je moet positioneren op de arbeidsmarkt. Bij outplacement leer je bijvoorbeeld hoe je jezelf het beste kunt neerzetten tijdens een sollicitatie. Ook leer je hoe je het beste een sollicitatiebrief kunt schrijven. Als derde wordt je ook geholpen met het inhoudelijke sollicitatiegesprek. Een sollicitatiegesprek is best lastig voor mensen die het al langere tijd niet meer hebben gedaan. Mensen boven de vijftig kunnen daarom veel leren bij outplacement.  

De resultaten van outplacement liegen er dan ook niet om. Iemand die gebruik maakt van outplacement krijgt gemiddeld sneller een baan dan vergelijkbare gevallen. Ook krijgen mensen met outplacement gemiddeld meer betaald dan mensen op gelijke functies. Verder krijgen mensen met outplacement gemiddeld een iets hogere functie dan mensen met soortgelijk opleidingsniveau. 

Daarnaast heeft een outplacementbureau vaak een vacature bank waar ze werkgever en werknemer bij elkaar brengt. Het voordeel van de werkgever is dat deze geen onzin sollicitaties krijgt en het voordeel van de sollicitanten is dat ze hierdoor een grotere kans maken om aan een baan te komen omdat mensen die geen gebruik maken van de diensten van een outplacementbureau niet deze voordelen hebben. Zo help een outplacementbureau mensen aan een baan en zorgt deze ervoor dat meer bedrijven aan werknemers komen. 

https://carrierepoort.nl/