Auto blog
Image default
Auto’s en Motoren

Tips en trucs voor auto detailing

Tips en trucs voor het detailleren van auto’s zijn er tegenwoordig in overvloed. Ze zijn online te vinden, bij je plaatselijke autodetailhandel en zelfs in je email inbox. Met het enorme aantal beschikbare auto onderhoudstips, is de echte vraag om te bepalen op welke tips je echt kunt vertrouwen en die je herhaaldelijk kunt gebruiken. Je kunt je auto immers niet elke keer vervangen als je er een doe-het-zelfklus aan verknoeit, toch? Als je niet zeker bent van je auto detailing vaardigheden, is het inhuren van een professionele detailer zoals die van Steamworld de beste keuze.

De banden en wielen onderhouden

Als je auto duizenden kilometers heeft afgelegd, is de kans groot dat de banden en wielen moeten worden vervangen. Je kunt de levensduur van je vier wielen echter verlengen door er gewoon goed voor te zorgen elke keer dat je een ritje maakt. De banden dragen het grootste deel van de last, omdat ze tijdens het rijden in direct contact komen met de weg, sneeuw en vuil. Je kunt je banden professioneel laten reinigen door auto detailing bedrijven.

Je auto voorbereiden voor het stallen

Het kan zijn dat je je auto aan de kant zet voor een vakantie, of omdat je deze in de wintermaanden niet wilt gebruiken. Je moet de juiste voorbereidingen treffen. Op deze manier houd je je auto schoon en is die weer als nieuw als je hem weer wilt gebruiken. Je kunt antivries gebruiken en de auto in de was zetten. Dit zijn slechts twee van de belangrijkste stappen die je kunt nemen om je voertuig in goede staat te houden terwijl het wordt gestald.

Je auto regelmatig in de was zetten

Is dit niet vrij vanzelfsprekend? Je moet je auto om de paar maanden in de was zetten en polijsten als je wilt dat deze schoon en glanzend is. Een goede waslaag houdt je lak glanzend en roestvrij en biedt extra bescherming tegen de schadelijke UV-stralen van de zon.

Gespecialiseerde producten gebruiken

Te veel autobezitters zien niet dat een echte mooie auto tot in de kleinste details vlekkeloos is. Gebruik de juiste reinigingsproducten voor de kunststof en lederen bekleding van je auto, zowel van binnen als van buiten. Je kunt ze indien nodig volledig vervangen. Een gegroefde en afgebroken bekleding zal ongetwijfeld afbreuk doen aan het strakke uiterlijk van je voertuig.

Gebruik alleen autoreinigingsproducten die veilig zijn voor het milieu

Deze producten zijn misschien iets duurder dan standaard autoreinigingschemicaliën, maar het is van cruciaal belang dat u uw steentje bijdraagt om Moeder Aarde te beschermen. Door simpelweg minder schadelijke reinigingsoplossingen te gebruiken, kunt u de hoeveelheid watervervuiling en afval in uw omgeving al verminderen.