Auto blog
Image default
Auto’s en Motoren

Veelzijdig Tenerife: Niet allèèn zon, zee strand!

Tenerife is één van de prachtige vakantiebestemmingen van de Canarische Eilanden in Spanje. De Canarische Eilanden hebben zoveel meer te bieden dan alleen zon, zee en strand en Tenerife is misschien wel een van de meest veelzijdige eilanden van Europa!

Ga jij binnenkort naar dit prachtige eiland en ben je op zoek naar leuke dingen om te doen op Tenerife? Deze vijf activiteiten zullen je vakantie compleet maken! Hier hebben we tips bijeengebracht van wat u moet overwegen bij het zoeken naar een huurauto in Spanje: www.autospanje.nl.

1. Cueva de los Verdes

Als je graag actief bezig bent, is de Cueva de los Verdes een echte aanrader. De grot bestaat uit een bijna zeven kilometer lang gangenstelsel, en je vindt er ruimtes met prachtige formaties en mooie lichteffecten. De tocht door de grotten is bijna twee kilometer Lang. Een gids is een aanrader omdat deze je veel weet te vertellen over de grotten. Ook niet onbelangrijk: het is lekker fris in de grotten, dus wil je de hitte even ontvluchten? Dan is een uitstapje naar de Cueva de los Verdes een prachtig en avontuurlijk alternatief!

2. Playa de las Teresitas

Bij het dorp San Andrés, in de noordoostelijke punt van Tenerife, bevindt zich het zandstrandje Playa de las Teresitas, door velen het mooiste strand van het eiland genoemd. Het zand van dit strand is goudgeel van kleur en afkomstig van de Sahara (van nature heeft Tenerife donker zand). Op het één kilometer lange strand staan vele bomen, met name palmbomen, wat heel praktisch is als je niet van plan bent om als tomaat terug te keren naar Nederland. Achter het strand zie je de bergen van het binnenland, dit geeft een prachtig uitzicht. Bij het strand zijn een aantal strandbarretjes -en eetstalletjes gevestigd. Een gezellig uitstapje naar het mooiste strand van Tenerife mag je niet missen tijdens je vakantie!

3. Piramides van Güimar

Wist jij dat er pirámides te vinden zijn op Tenerife? Ze zijn niet zo groot als in Egypte, maar de trappiramides van Güímar zijn de moeite waard om te bezoeken. Er zijn er zes te zien in het park, met bij elk een bord met informatie, en er is een bezoekerscentrum met informatie over de onderzoeken die er gedaan zijn. Een informatief en interessant uitstapje!

4. Nationaal Park del Teide

De vulkaan El Teide (de nummer 1 van deze lijst) bevindt zich in het Nationaal Park del Teide. Het park is de vulkaankrater van El Teide en 48 kilometer in omvang. In het park vindt je een grote variatie van allerlei kleuren en vormen landschappen. Het westen bestaat uit gitzwart vulkaangesteente en het oosten uit groen gekleurde zwavel. Vlak onder de Pico del Teide bevindt zich het uitkijkpunt ‘mirador’, hier heb je uitzicht over fraai gevormde vulkanische rotsen.

5. Las Montañas de Anaga

Groen, groener, groenst. Dat omschrijft het ecosysteem van het noorden van Tenerife: las Montañas de Anaga. Op ieder eiland ter wereld is het noorden groener dan het zuiden, omdat het daar meer regent. Dat geldt dus ook voor dit berggebied. Las Montañas de Anaga kent diepe ravijnen met steile bergruggen. Het gebergte is vaak gehuld in dichte mist, dus de kans is groot dat je hier daadwerkelijk in de wolken rijdt. Je kunt op verschillende plekken in de bergen wandelen door spookachtige laurierbossen. Een aanrader is de wandeling naar de vuurtoren van Chamorga. Voor lunch kun je terecht in het dichtstbijzijnde plaatsje La Laguna.

https://www.autospanje.nl/