Auto blog
Image default
Auto’s en Motoren

Verkoopklaar maken van uw caravan

Bij het verkopen van een caravan gaat het in wezen net zo goed om het proces voor de koper te vergemakkelijken, als om fysieke en cosmetische voorbereiding. Gaat u uw caravan verkopen? Volg dan onderstaande tips.

Waar moet u op letten?

Denk, voordat u overweegt uw caravan te koop aan te bieden, terug aan wanneer deze is aangekomen en hoe ingewikkeld het was om op de huidige locatie te installeren. Is er iets veranderd, verbouwd of gebouwd op de route die de caravan oorspronkelijk heeft afgelegd?

Het zal buitengewoon moeilijk zijn om uw caravan te verkopen, tenzij de koper of zijn transportbedrijf het gemakkelijk kan ophalen. U zou de meest fantastische caravan kunnen hebben, maar als het een complexe extractie van uw eigendom vereist, dan zal u nog niet uw caravan verkopen.

Verkoopt u aan een particulier?

Het verkopen van uw caravan aan een particulier levert doorgaans het meeste rendement op, maar wees bereid om hen te helpen bij het verwijderen ervan. Zorg dat u een paar contacten bij de hand heeft van bedrijven die het van uw eigendom kunnen verwijderen en aan uw koper kunnen leveren.

Het kan zijn dat u uiteindelijk de kosten van het verwijderen van de locatie van de unit en de plaatsing voor het laden op de dichtstbijzijnde weg betaalt, zodat het transportbedrijf van de koper eenvoudig achteruit kan rijden en de unit kan laden.

Is het opgeruimd?

Dit lijkt voor de hand liggend en zou deel uitmaken van elk verkoopproces voor elk type onroerend goed, maar het is zelfs nog belangrijker bij stacaravans omdat het veel kleinere plaatsen zijn dan traditionele huizen en kantoren. Als u serieus wilt verkopen, verwijder dan al uw persoonlijke spullen, meubels en rommel uit de caravan. Dit geeft het gevoel van meer ruimte en voorkomt twijfel dat er zaken achter je bezittingen schuilgaan, zoals tekenen van vocht bijvoorbeeld.

U moet ook rond de buitenkant van de caravan opruimen om potentiële kopers de beste eerste indruk van de unit te geven en hen gerust te stellen dat er goed voor is gezorgd.

Hoe persoonlijk is het?

Niet iedereen heeft dezelfde smaak, dus haal eventuele persoonlijke details weg die misschien niet leuk zijn. Stickers boven het bed met een quote kunnen sentimenteel zijn voor de verkoper, maar tegelijkertijd krenterig zijn voor een potentiële koper; bekijk soortgelijke elementen van het ontwerp geval per geval en vraag: zal dit een verkoop helpen of belemmeren? In wezen zal alles wat u kunt doen om uw caravan terug te brengen naar zoals hij was toen hij de fabriek verliet, een zo breed mogelijke selectie van kopers mogelijk maken.