Auto blog
Image default
Auto’s en Motoren

Verslag treeplanken installeren op mijn BMW X5 4.8

Ben aan het car tunen en stylen geslagen. Wat mij tof leek is om een zogenaamde treeplank te installeren op mijn bolide. Dat is zeg maar een dunne plank aan de zijkant van de auto die helpt met instappen en ziet er ook esthetisch goed uit naar mijn bescheiden mening.

Maar het probleem is ik heb bijna geen ervaring met car tuning en styling. Dat is echt een ver van mijn bed show. Allereerst moest ik de juiste treeplanken vinden. Hier vond ik een overzicht aan BMW treeplanken. Ik heb de service geraadpleegd, want ik wist mij geen raad welke treeplank ik nu specifiek moest aanschaffen. Zij hebben dit helder en duidelijk aan mij uitgelegd, waarvoor ik hun dank verschuldigd ben.

Zo gezegd zo gedaan ik schafte te treeplanken of ook wel side steps genaamd aan. Had ze de volgende dag al in huis. Wow dat is snel. Nu de installatie nog. Daarvoor heb ik mijn neef Tony ingeschakeld. Die is wat handiger met auto montage. Dat is zijn beroep namelijk. Altijd handig als je zo iemand in de familie hebt toch?

Nu we toch aan het monteren zijn. Vroeg ik Tony ook gelijk naar xenon verlichting. Bij dezelfde winkel een mooie xenon verlichting kit gezien. Tony leek dat ook een goed idee om die dan maar ook gelijk te installeren. Mijn BMW heeft nu dus en treeplanken en super heldere Xenon verlichting. Ik ben heel erg blij met het resultaat. Ik keek er nogal tegenop op voorhang. Maar je ziet met een vriendelijke service webwinkel en een handig persoon in je omgeving is car tuning of styling zelfs voor de absolute leek geen onbegaanbaar pad meer. Ik zit nu zelfs te denken aan hele body kits of misschien een achterbumperbeschermer, maar dat zal ik bewaren voor een volgende blog artikel.