Auto blog
Image default
Auto’s en Motoren

Voordelen van car detailing

Of je je auto gewoon schoon wilt houden of de buitenkant wilt transformeren in een kunstwerk, hem professioneel laten behandelen door Meguiar’s Detailer is de beste manier om dit te doen. Het kan het verschil maken als het gaat om hoe je auto eruitziet en rijdt, zowel vanbinnen als van buiten. Bovendien zijn er nog vele andere voordelen verbonden aan het hebben van een goed onderhouden voertuig.

Het zorgt ervoor dat de carrosserie van je auto langer meegaat

Het is geen geheim dat het weer slecht is voor je autolak. Regen, sneeuw, ijzel en wind kunnen allemaal schade aan de lak van je voertuig veroorzaken. Een regelmatige wasbeurt en waxen helpt het te beschermen tegen stof en vuil. Car detailing gaat echter nog een stap verder door alle roet of vuil van elk oppervlak van de carrosserie te verwijderen.

Het transformeert de kleur van je lak

Een van de belangrijkste onderdelen van je auto is de lak. Dit is de verflaag die de carrosserie van je auto bedekt en beschermt tegen externe elementen zoals vuil, roet en roest. Het geeft je voertuig ook zijn uitgesproken kleur. Je lak kan na verloop van tijd beschadigd of verkleurd raken door verkeerde wastechnieken. Je moet er dan wat aan doen voor het niet meer om te keren is. De beste manier om dit te doen is door regelmatig te waxen met een pasta-wax of polish van goede kwaliteit die carnaubawas bevat. Als je een oud voertuig hebt met vervaagde of geoxideerde lak, dan zal het gebruik van deze producten de oorspronkelijke glans op alle gebieden terugbrengen, inclusief het chroomwerk.

Het zorgt ervoor dat je lederen interieur er beter uitziet 

Leer is een natuurlijk materiaal, dus het heeft wat TLC nodig om het er goed uit te laten zien en in goede conditie te houden. Regelmatige reiniging met een leder-reiniger en -conditioner zal helpen voorkomen dat je leer uitdroogt of scheuren ontwikkelt.

Het bespaart je op de lange termijn geld op onderhoud

Car detailing kan je helpen dure reparaties te voorkomen. Als je je auto in topconditie wilt houden, dan is car detailing een must. Detailing zorgt er niet alleen voor dat je voertuig er geweldig uitziet, maar zorgt er ook voor dat het soepel en efficiënt blijft rijden. Dit betekent dat je minder snel problemen met de auto zult ondervinden. Als er een probleem is, is het probleem mogelijk gemakkelijker op te lossen omdat alles binnen en buiten de auto schoon is. Car detailing helpt de levensduur van je auto te verlengen door ervoor te zorgen dat alle bewegende delen goed werken, zodat ze niet voortijdig kapot gaan door slijtage.