Auto blog
Image default
Auto’s en Motoren

Wat te doen als je je auto wilt verkopen

Als je een auto hebt dan kan het zijn dat je deze op een gegeven moment weer wilt verkopen. Als je dat wil kan dat op veel verschillende manieren. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om naar een autodealer te gaan. Dan kan je daar je auto verkopen en verkoopt de dealer de auto vervolgens weer door aan iemand anders. Je kan je auto ook online verkopen, bijvoorbeeld op een online verkoopplaats. Hierbij kan je zelf je auto verkopen, doe je zelf de onderhandelingen over de prijs en heb je zelf de laatste zeggenschap in de hand over aan wie je je auto wilt verkopen. Voordat je je auto te koop zet is het handig de auto te laten taxeren. Dat betekend dat er een expert naar de auto komt kijken en dan vervolgens op basis van verschillende aspecten van de auto de waarde ervan bepaald. De expert kan kijken naar het bouwjaar van de auto, het onderhoudt, schade en hoeveel kilometer de auto al gereden heeft. 

Wat bepaald de waarde?

Als je je auto niet professioneel getaxeerd is, maar je toch je auto wilt verkopen, zijn er verschillende aspecten die de prijs voor de auto kunnen bepalen. Dat kan zijn het aantal deuren, of de auto een kofferbak heeft, hoe goed de radio is, hoe lekker de stoelen zitten, welke kleur de auto heeft, van welk merk de auto is en of de auto een trekhaak heeft of niet. Ook kan er gelet worden op hoeveel zittingen er in de auto zijn. De meeste auto’s hebben vier of vijf zittingen, maar er zijn ook auto’s die er meer hebben, bijvoorbeeld vijf of zes. 

Verder vereisten

Wanneer je de auto verkoopt zijn er daarna nog een paar dingen die je moet doen. Zo moet de auto overgeschreven op naam van de nieuwe eigenaar en mag de nieuwe eigenaar de weg niet op zonder dat er een nieuwe verzekering is afgesloten.