Auto blog
Image default
Auto’s en Motoren

Wat zijn Borbet velgen?

Als je opzoek bent naar nieuwe velgen voor je bedrijfswagen, personenauto, caravan of camper dan zijn borbet velgen een goede keuze. In de webshop kun je met een 2d velgen configurator zelf de velgen uitzoeken die passen onder je bolide. Het leukste is dat je vaak ook nog eens kunt bekijken hoe ze eruit komen te zien onder je voertuig. Zo krijg je gelijk een goed beeld van het uiterlijk van je auto met je nieuw uitgekozen set velgen. Je kunt kiezen uit een klassieke variant, een premium variant of een sportieve versie. Zo weet je zeker dat je altijd de soort velgen vindt die past bij je persoonlijke smaak. Als je liever een ander merk zoekt dan zijn bijvoorbeeld mak velgen wielen een goede optie.

 

Waar komt het merk van Borbet velgen vandaan

Het merk Borbet is al meer dan 35 jaar een speler op de markt van de beste kwaliteit lichtmetalen velgen voor autoproducenten zoals Audi, Seat, Volkswagen, Mercedes en BMW. Ieder jaar produceert het Duitse velgenmerk Borbet zo’n 23 miljoen wielen per jaar. Vijf procent van deze velgen komt terecht op de aftermarkt. Borbet is een traditioneel bedrijf en wereldwijd een van de meest succesvolle en toonaangevende velgenfabrikanten voor aluminium velgen. Deze aluminium velgen worden geleverd aan vele bekende automotive bedrijven. Het hoofdkantoor is gevestigd in Hallenberg-Hesborn en de productie in Duitsland vindt plaats in Medebach, Solingen, Bad Langensalza en Niederneuching. Daarnaast vind je nog dochterondernemingen van de Borbet groep over de hele wereld met fabriken in de Verenigde Staten, Oostenrijk en Zuid Afrika. Het bedrijf werd opgericht in 1881 en produceert sinds 1977 lichtmetalen velgen. Internationaal staat Borbet bekend als een erkende specialist op het gebied van aluminium velgen met een mooi design en hoge kwaliteit. Heden ten dage vind je in het assortiment van Borbet meer dan 2000 verschillende varianten van lichtmetalen velgen terug. Je kunt kiezen uit meerdere varianten zoals opvallende, sportieve, dynamische, klassieke of elegante velgen.

 

Een ander populair merk voor lichtmetalen velgen

MAK velgen zijn een ander populair merk, zeker de laatste jaren. De velgen van MAK zijn van een sterke kwaliteit en hebben ook nog eens betaalbare prijzen. Niet zo vreemd dus dat ze erg populair zijn. De velgen die MAK aanbiedt zijn geschikt voor allerlei modellen. MAK biedt een goede prestatie gecombineerd met een Italiaans design en dat ook nog eens tegen een marktconforme prijs. De velgen van MAK lopen voorop qua designtrends. Als je opzoek bent naar de nieuwste kleurencombinaties en mooie gepolijste hoogglans velgen dan zit je bij dit merk zeker goed. Sinds 1990 maken ze velgen binnen hun eigen huis en hierdoor bieden ze flexibiliteit en kunnen ze snel omschakelen in de productie. Als de velgen die je wilt niet op voorraad zijn dan worden ze binnen circa vijf weken geleverd.