Auto blog
Image default
Auto’s en Motoren

Wat zijn de bekendste Mercedes Benz automodellen?

Je zit in je Volkswagen en rijd lekker met 100 over de snelweg. Ineens zie je vanuit je zijspiegel dat daar een auto met volle snelheid aan komt racen. Een glimmende auto die van ver al zichtbaar is. Een uitlaat die van meters afstand al te horen is. Velgen die net nieuw lijken en dat mooie glanzende Benz logo. Je denkt aan wat voor een sleutel hij wel niet zal hebben. Benieuwd? Kijk dan even op de site van een mobiele-autosleutelmaker. Jaa hoor hij rijdt je langs met 130 en weg is hij. Deze auto was zo mooi dat je denkt wauw deze auto ga ik zo even opzoeken. Maar welk model was het eigenlijk?

Mercedes Benz C63 AMG

De C-klasse auto’s bestaan merendeels uit sedan auto’s en de C63 is de sportieve versie van de sedan. De C63 heeft in plaats van een normale bumper een moderne sport bumper die bijdraagt aan de sportieve uitstraling van de auto. De sport bumper is bewerkt met chroom sierdelen en heeft zowel aan de voor als achterbumper led-lampen. Het stuur van de C63 is geen normaal stuur maar heeft een hoop touch screen knoppen zodat de comfort van de bestuurder nog hoger wordt. De auto’s beschikken over het Burmester surround sound system om de radio in de auto van hoge geluidskwaliteit te voorzien.

Mercedes Benz E63 AMG

De E-klasse auto’s bevatten de luxe versies van de sedan auto’s en de E63 is de sportieve versie van de luxe versie van de sedan. De E63 is naast een sportieve auto ook perfect om een goede indruk achter te laten tijdens het aankomen op vergaderingen. De E63 is zo opgebouwd dat hij een krachtige en dynamische uitstraling heeft. Zo heeft de E63 een speciale AMG grille. Deze grille bevat een front splitter gemaakt van chroom en heeft gemodificeerde luchtinlaten. De achterbumper bevat naast dubbele uitlaten ook tweedelige achterlichten die tussen andere auto’s uit zal springen. Het interieur is luxe ingericht door het ‘digitale cockpit’. Het dashboard is vervangen door een groot scherm wat het interieur zo uniek maakt.

Mercedes Benz S63 AMG

De S-klasse auto’s vallen binnen de sportklasse van Mercedes Benz. De S63 is een van de krachtigste benzineversie auto’s van de gehele S-klasse. Bij de S63 zijn technologieën een van de gebieden waar de auto in uitblinkt. Zo maakt  de S63 gebruik van speciale veiligheids technologieën zodat het rijden in een sportauto zo veilig mogelijk blijft. De E63 heeft naast veiligheids technologieën ook een speciale koplamp technologie namelijk DIGITAL LIGHT. De E63 brengt comfort zo erg naar boven dat zelfs de buitendeur hendels automatisch naar buiten komen op het moment dat je de auto contactloos ontgrendelt hebt. Het toppunt van luxe of niet soms?

De bekendste modellen bij elkaar

Mercedes Benz heeft heel veel automodellen. Een aantal bekende modellen zijn de Mercedes Benz C63 AMG, Mercedes Benz E63 AMG en de Mercedes Benz S63 AMG. Deze auto’s klinken qua namen bijna hetzelfde maar het zijn verschillende sportauto’s uit verschillende klassen. Namelijk uit de C, E en S klasse die staan voor de categorieën sedan, luxe versie van de sedan en de sportauto’s. Nu kan je de volgende keer dat je een Mercedes benz langs ziet rijden er op zijn minst drie herkennen!