Auto blog
Image default
Auto’s en Motoren

Wat zijn de voordelen van automatten van natuurrubber?

Ga jij binnenkort nieuwe automatten kopen en woon je in een landelijke omgeving? Dan raden we aan om rubberen automatten op maat te laten maken. Heb je automatten van tapijt, dan kun je modder en blubber daar maar lastig uitwassen. Rubberen automatten kun je makkelijk afnemen met water, zeep en een doekje. Perfect voor als je vaak viezigheid onder je schoenen mee de auto in neemt. Koop je rubberen automatten? Dan kun je het beste kiezen voor natuurrubber. Wat dat is, vertellen we in dit blog.

Wat zijn de voordelen van natuurrubber?

  • Natuurrubber is scheurbestendig en waterafstotend;

  • Natuurrubber is een hernieuwbare, milieuvriendelijke grondstof;

  • Rubberbomen worden niet gekapt, wat bijdraagt aan het terugdringen van de opwarming van de aarde;

  • Natuurrubber produceren kost minder energie dan synthetisch rubber maken.

Wat is het verschil tussen natuurrubber en synthetisch rubber?

Synthetisch rubber en natuurrubber lijken op elkaar, maar zijn toch net even verschillend. Synthetisch rubber wordt namelijk gemaakt van aardolie. Dit is een fossiele brandstof waarvan het gebruik niet goed is voor het milieu. Natuurrubber wordt via een V-vormige snee uit de boomschors van rubberbomen getapt. De latex (rubbervloeistof) wordt opgevangen, gefilterd en tot rubber verwerkt, waarna je er allerlei producten van kunt maken. Bijvoorbeeld automatten.

Waar kun je natuurrubber-automatten kopen?

Wil jij een automattenset van natuurrubber aanschaffen? Bezoek dan de website van een automattenshop zoals MijnAutomatten. Deze specialist maakt rubberen automatten uitsluitend van natuurrubber met een hoogwaardige kwaliteit. De automatten worden helemaal op maat gemaakt, zodat het bevestigingssysteem naadloos op je auto-interieur aansluit. Worden je matten vies? Dan kun je ze eenvoudig afspoelen. Koop de beste matten van natuurrubber in de webshop van MijnAutomatten!

 

https://www.mijnautomatten.nl/rubber-automatten