Auto blog
Image default
Auto’s en Motoren

Wil je een touringcar huren?

Een touringcar huren is een goed idee, want zo duur is het niet. Belangrijker nog: een bus is ecologischer dan een auto of een vliegtuig. Je wilt reizen. Maar niet alleen, maar in een grotere groep. Bijvoorbeeld met je sportclub of een schoolklas. Mogelijk ook met je collega’s vanwege een bedrijfsuitje. Of vanwege een bruiloft. Hoe dan ook: de beste oplossing in zo’n geval zou een touringcar huren zeker zijn. 

Een touringcar huren, waar let je op?

Een touringcar huren doe je niet alleen op basis van de beste prijs. Zoals in alle zaken van het leven is er nog veel meer belangrijk dan alleen de prijs. Uiteraard is het een goed idee om ook de juiste aandacht te geven aan: comfort, betrouwbaarheid, beveiliging, ervaring, referenties. Bij de professionals van De Busspecialist zit je dan vast en zeker goed.

Wat kost het om een touringcar te huren?

Er is helaas geen algemeen antwoord te geven op deze vraag. De prijs is immers afhankelijk van verschillende factoren. Zoals: duur van de huur, afstand (km), uitrusting van de bus, aantal passagiers. Toch kun je zelf nog wat doen om de beste prijs te krijgen. Zoals in plaats van spontaan te boeken, de bus acht tot twaalf weken voor de reis al vast te leggen. Vaak loont het de moeite om tijdig te boeken. Wees je bewust van mogelijke knelpunten zoals het einde van een schooljaar (schoolreisjes).

Belangrijk: Veiligheid komt altijd op de eerste plaats. Een oude aftandse bus is niet de beste keuze ondanks de goedkoopste prijs! Zelfs een paar euro extra voor meer comfort kan de moeite waard zijn, vooral op lange reizen. Denk aan de zomer en die zeer welkome airconditioning.

Veilig en milieuvriendelijk op weg

Statistisch gezien zijn touringcars het veiligste vervoermiddel. Maar dat is geen verrassing. Omdat het segment onderworpen is aan hoge wettelijke en dus technische normen. Het risico op ongelukken wordt dus bij wijze van spreken wettelijk beperkt. Vooral omdat de fabrikanten ook hun rol spelen. ABS, ASR, slijtvaste hulprem, rijstrookassistent en afstandscontrole zijn de norm in een moderne touringcar. 

Reizen per bus is uiterst milieuvriendelijk. Per persoon (= passagier) verbruikt een touringcar slechts 1,4 l diesel per 100 km. Vliegtuigen verbruiken 5,6 l, een personenauto zelfs 6,1 l. Zelfs de trein is met 1,9 l iets slechter. Het reizen per bus is dus minder belastend voor het milieu, wat het klimaat weer ten goede komt.


Conclusie: Busreizen zijn goedkoop, ontspannend voor de passagier en bovendien klimaatvriendelijk. Goede reis! Klik hier om de mogelijkheden om een touringcar te huren op de website van Busspecialist.