Auto blog
Image default
Auto’s en Motoren

Zo krijg jij het meeste geld voor je auto!

Als je denkt aan een auto verkopen dan heb je vast al een aantal punten overwogen. Zou je jouw auto zelf online verkopen of naar een auto dealer brengen? En hoe doe je dit het beste? Dit zijn vragen die je jou vast al hebt afgevraagd. Blijf verder lezen om er zo achter te komen wat voor jou de beste optie is.

De verkoopprijs bepalen

Er zijn een aantal punten belangrijk bij het bepalen van de verkoopprijs, namelijk:

  1. Het model
  2. Het type motor (wat de inhoud is en wat de brandstof is)
  3. Het bouwjaar
  4. De staat van de auto
  5. Extra opties aan de auto

De meeste die een auto verkopen maken ook gebruik van een kenteken check. Zo kan je meer informatie halen over je auto.

Als je de informatie bij elkaar hebt gehaald, bekijk je of er vergelijkbare modellen worden verkocht op internet. Vergeet ook zeker niet of een soortgelijke auto bij een autodealer staat.

Hoogste tijd om de vraagprijs te bepalen, zorg ervoor dat die hoger is (niet te hoog natuurlijk) dan de verkoopprijs die je in gedachte hebt. De werkelijke verkoopprijs zal vaker lager uitvallen namelijk.

De marketing achter de verkoop van jouw auto

Vele die hun auto verkopen vergissen zich in dit onderdeel. Het is belangrijk om je auto via alle mogelijke kanalen te adverteren. Hier zijn een aantal kanalen:

Marktplaats
Ikwilvanmijnautoaf.nl
Facebook
Whatsapp
Telegram

Vooral op Facebook kan het verkopen van je auto snel gaan bij het verkopen van een auto.

Of toch een autodealer benaderen?

Financieel gezien is het beter een auto zelf te verkopen, dit omdat een autodealer ook zelf winst wilt maken. Echter is het veel gemakkelijker om je auto aan een autodealer te verkopen. Een auto verkopen kan namelijk veel tijd in beslag nemen. Daarnaast heeft de handelaar een grotere publiek dan jij als particulier zal hebben.

Je auto verkopen in het buitenland?

Dit kan zeer lastig worden zonder expertise hierover, je kan dan beter voor een autodealer kiezen die voor je zal bemiddelen. Die zal dan opzoek gaan naar een koper en alles voor de export regelen. Als de auto een lage waarde heeft is het vaak de moeite niet waard.

Mocht je toch jouw auto zelf willen verkopen in het buitenland, houdt er dan rekening mee dat de kentekenplaten, -bewijs en tenaamstellingscode bij een RDW station moet worden ingeleverd. Per land kan het verschillen wat er dan nog meer gedaan dient te worden. Vandaar dat het belangrijk is om goed te weten welke stappen je zou moeten ondernemen.