Auto blog
Image default
Beauty en verzorging

De nare brok in de keel

Brok in keel stress kent alle symptomen van stress en die nare brok in de keel. De vraag is natuurlijk hoe gaat hij weg? Dit is de klassieke beginnersfout, wij kijken niet gelijk hoe gaat de brok weg, wij kijken eerst naar de oorzaak. Vaak wordt de brok in de keel veroorzaakt door chronische stress. Door de stress wordt er zeer onregelmatig en gespannen geademd en hierdoor ontstaat de brok. Nu is het eerste punt besproken er moet iets tegen de stress worden gedaan. Helaas is dit een punt dat u zelf moet aanpakken. Het punt van een gespannen ademhaling naar een ontspannen ademhaling kunnen wij samen met u aanpakken.

Brok in de keel wegkrijgen

Wanneer de brok in de keel wordt veroorzaakt door spanning in de keel- en nekspieren kan een logopedist helpen. Een logopedist kan een strottenhoofdmassage toepassen waardoor de keel- en nekspieren ontspannen. Emoties zorgen ook vaak voor een brok in de keel. Wanneer dit gebeurd is het belangrijk om op u ademhaling te letten. Lukt dit niet en vervalt u in een chronisch hyperventileren? Dan is een ademhalingscursus misschien wel heel interessant voor u. Bij chronisch hyperventileren verspannen ook de keel en nek, maar dit is dan een regelmatig terugkomend iets. Hier kan de logopediste ook niet meer bij helpen.

Chronisch hyperventileren

Hoe weet u nu of u gewone spanning hebt of dat u chronisch hyperventileert? Dit kunt u heel eenvoudig vaststellen door onze online test te doen. Komt er uit deze test een positieve uitslag, dan kan ik u verder helpen. U meldt zich heel eenvoudig aan voor de onderstaande onlinetraining. Geen geduld voor een onlinetraining? Ook individuele cursussen bied ik aan. Hiervoor neemt u via het onderstaande formulier contact met mij op. U zult merken dat na een training het ademen een stuk ontspannener gaat en de vervelende brok in de keel verdwijnt.