Auto blog
Image default
Bedrijven

Je auto een upgrade geven

Stel je hebt een auto, en hij rijdt heel erg fijn. Toch begint deze auto langzaam steeds ouder te worden. Misschien had je hem zelfs al tweedehands gekocht, en begin je nu te twijfelen wanneer je hem de komende jaren voor een nieuwer model in zult moeten gaan ruilen. Een voordeel: Inruilen hoeft niet altijd! Je kunt ook zorgen dat de auto nog wat langer meegaat en hem zelfs een nieuwe uitstraling geven.

De binnenkant

Een voorwaarde is dan wel dat de binnenkant in principe nog in orde is. Als je hele motorblok vol met roest zit, ja, dan is er niet zoveel meer te redden aan je karretje. Kleine onderdelen kunnen echter zonder al te veel kosten om vervangen worden en zorgen ervoor dat de auto nog een tijd meegaat. Hierin bepaald zowel het materiaal als de kwaliteit, en de voordelen die je zoekt (een V12 motor is beter dan een V8, hoewel een V8 lichter is wat bijdraagt aan de snelheid) wat je uiteindelijk in je auto wilt stoppen.

De buitenkant

Is de binnenkant van je auto nog helemaal in orde en wil je vooral de buitenkant een upgrade geven zodat je auto als nieuw uitziet? Dan kun je doen wat je maar wilt. Zo kun je sportieve elementen aan het carrosserie toevoegen om de auto harstikke blits uit te laten zien. Ook kun je natuurlijk simpelweg een nieuw kleurtje lak eroverheen laten spuiten, maar voor de echte avonturiers is er nog meer mogelijk. Zo kun je decals, oftewel bestickering laten plaatsen. Ook kan jouw auto een echt rijdend kunstwerk worden met airbrush techniek zodat hij helemaal bij jou (of bij de zaak!) past. Zakelijk gezien is het dan geen waardeloze investering, kun je het ook nog op kosten van de zaak zetten, en zelf je rijdende reclame worden.

RVS Uitlaat

Naast de binnen- en de buitenkant te bekijken van je auto, kun je ook aan de toekomst denken. Duurzame onderdelen zoals een RVS uitlaat zorgen ervoor dat deze niet roesten, zo kunnen ze nog vele jaren mee. Daarom is een RVS uitlaat aanschaffen heel handig. Hetzelfde geldt voor onder andere velgen en onderdelen van het carrosserie. Des te langer het materiaal houdt en hoe zuiniger je er op bent, des te minder het waarde verliest naarmate je het gebruikt. Zo zou je zelfs je duurzame onderdelen weer van de auto kunnen strippen wanneer deze van binnen het niet meer gaat redden.

https://cts-chiptuning.com/rvs-uitlaat