Auto blog
Image default
Bedrijven

Meest gemaakte fouten van een loodgieter

Sommige sanitaire problemen, zoals het vervangen van een toiletgreep, zijn eenvoudige projecten. Voor ernstige problemen met de leidingen, zoals waterlekkage, heeft u wellicht een professionele loodgieter nodig. Een project aannemen dat uw vaardigheden te boven gaat, is een van de meest voorkomende fouten bij loodgietersreparaties. Zelfs professionals onderschatten soms de complicaties van een reparatieproject. Om ervoor te zorgen dat uw sanitairreparaties probleemloos verlopen, moet u op deze andere veelvoorkomende fouten letten. Wilt u deze fouten zorgvuldig laten controleren, neem dan contact op met Loodgieter Haarlem. Het beste loodgietersbedrijf Haarlem.

 

Zafvoerreinigers

Het eenvoudigste sanitaironderhoud is om de afvoeren vrij te houden. Waterafvoeren moeten minstens twee liter water per minuut verwerken. Als ze het niet bij kunnen houden, zal je gootsteen of douche een back-up maken. Ieders instinct wanneer ze een afvoer moeten reinigen, is om chemische afvoerreinigers te pakken. Ze zijn gemakkelijk te gebruiken, dus het is begrijpelijk. Het nadeel van chemische drainagereinigers ligt in dezelfde reden waarom ze zo effectief zijn. Deze krachtige chemicaliën vreten alles in uw riool op. Als je ze te vaak gebruikt, eten die chemicaliën via de afvoerleidingen. Het opsporen van een gebarsten afvoerpijp onder uw huis is een dure reparatie. Probeer de volgende keer dat uw afvoeren traag of verstopt zijn, een afvoerslang. Goedkope slangen zijn goed om bij de hand te houden voor noodgevallen. Tip: gebruik niet te veel kracht bij het bedienen van een afvoerslang. Als u te ruw bent, kan de afvoerleiding barsten.

 

Nieuwe leidingen te strak aandraaien

Strakker is niet altijd beter als het gaat om het samenstellen van sanitaire onderdelen. Ja, u wilt er zeker van zijn dat de nieuwe leidingen niet lekken, maar te ver gaan heeft gevolgen. Ondanks hun uiterlijk kunnen loodgietersbenodigdheden niet bestand zijn tegen veel misbruik. Als u al uw gewicht achter het aandraaien van een fitting met schroefdraad steekt, zal deze barsten. Na verloop van tijd verschuift de gescheurde fitting door temperatuurveranderingen en wordt de scheur breder. Op een dag als je de afwas doet, stroomt vuil water de keuken onder water. Het is een dure fout om het op te ruimen en opnieuw te repareren.

Geen ventilatie voor afvoeren

Afvoerleidingen brengen lucht- en waterdruk in evenwicht om water naar de hoofdriolering te duwen. Om de druk in de afvoerleidingen gelijk te maken, installeren loodgieters ventilatieopeningen. De meeste huizen zijn gebouwd met verticale ventilatieopeningen die door het dak naar buiten komen. Oudere huizen hebben vaak geen afdekkingen over de ventilatieopeningen, wat leidt tot verstoppingen. Hoe weet u of uw ventilatieopening verstopt is? De afvoer gorgelt en loopt langzaam. Het opruimen van een verstopte ventilatieopening kunt u het beste overlaten aan een professionele loodgieter. Ze hebben de apparatuur om het werken op het dak veiliger te maken.

Onjuiste installatie van waterslot

Een waterslot is een U-vormige buis die onder het afvoersamenstel wordt geïnstalleerd. Dit kan ook worden gedaan door loodgieter Haarlem. Het doel van dit onderdeel is om een ​​waterkering te creëren tussen de afvoer en de woning. Als het waterslot schuin wordt geïnstalleerd, wordt het water binnenin afgevoerd. Een gebarsten waterslot leidt tot hetzelfde probleem. Om effectief te zijn, moet de val minstens vijf centimeter water bevatten. Het water in de waterslot zorgt ervoor dat er geen rioolgas in uw huis binnendringt. Een geringe blootstelling aan deze gassen veroorzaakt geen merkbare gezondheidsproblemen.

Langdurige blootstelling aan rioolgas kan leiden tot:

  • Misselijkheid
  • Braken
  • Vermoeidheid
  • Problemen met herinneren
  • Hoofdpijn

Wat is de gemakkelijkste manier om erachter te komen of uw waterslot het rioolgas niet blokkeert? De aangetaste kamer ruikt naar rotte eieren. Deze geur is afkomstig van waterstofsulfide, het belangrijkste onderdeel van rioolgas.

https://loodgieter-haarlem.nu/