Auto blog
Image default
Bedrijven

Onderweg pech hebben, wat moet ik doen?

Onderweg pech hebben is een van de naarste ervaringen die je kan hebben. Als jou dit overkomt zijn er verschillende mogelijkheden die je kan overwegen. Als je ingeschreven staat bij een service waar je een abonnement op hebt, dan kun je hun inschakelen. Maar wat moet je doen als je die niet hebt? In dit artikel proberen wij daar antwoord op te geven!

Pech hulp Je hebt verschillende pechhulp systemen in Nederland. Zo heb je on-demand pechhulp systemen en pechhulp systemen waarvoor je een autoverzekering nodig hebt. Bij het pechhulp on-demand systeem bestel je pechhulp dienst, vervolgens betaal je en zit niet vast aan een abonnement.  Zo heb je bijvoorbeeld in Nederland het pech hulp on-demand systeem van Roadguard. Je kan bij hun je autopech melden. Dit gaat dan via hun applicatie, website of telefonisch. Vervolgens, beschrijf je het probleem. Na dat gedaan te hebben krijg je een kostenplaatje te zien. 

Maar wat moet je doen als je op dat moment pech hebt?

Voordat je gebruik maakt van een pech hulp systeem of de wegenwacht app is het belangrijk dat jij jezelf (en wellicht andere passagiers) in veiligheid brengt. Zorg er daarom voor, voordat je een melding plaatst dat jij je auto zo ver mogelijk aan de rechterkant van de weg parkeert. Een ideale situatie zou dan in de berm zijn. Als je dat eenmaal gedaan hebt, draai je voorwielen naar rechts en zet je alarmlichten aan. Als je een veiligheidsvestje hebt, doe deze aan. Stap de auto uit en plaats de gevarendriehoek op ongeveer 30 meter afstand van je auto. Nu je dit gedaan hebt, mogen de eventuele inzittende aan de rechterzijde uitstappen. Maak een melding en blijf met z’n allen wachten in de berm of achter de vangrail tot de pechhulp er is. Het belangrijkste (en wat je niet mag doen) is de snelweg oversteken. Het is namelijk levensgevaarlijk om over te steken met auto’s die met hoge snelheden rijden!

Waar moet ik nog verder op letten?

Soms heb je het geval dat de auto weggesleept moet worden. Het kan dan zo zijn dat niet iedereen meegenomen kan worden. Als dit gebeurd is het belangrijk dat je alternatief vervoer voor je medepassagiers regelt. Je kan ervoor kiezen om een maatje te bellen of een taxibedrijf in te stellen. Stel dat dit niet lukt, kun je altijd met de pechhulp dienst overleggen welke vervolgstappen jij kan ondernemen. 

 

https://roadguard.nl/