Auto blog
Image default
Bedrijven

Soms hoef je geen auto te kopen

Top, je hebt je rijbewijs gehaald! Voor veel mensen is dit een goede reden om ook een auto aan te schaffen. Althans, voor je er achter komt dat een auto je leven flink duurder kan gaan maken. Niet alleen is het aanschaffen alleen al een paar duizenden tot tienduizenden euro’s, ook zit je opeens aan extra belastingen en kosten zoals benzine vast. Als je weinig in een auto gaat rijden hoeft dit dus helemaal niet zo voordelig te zijn. Misschien ben je dan beter af met een alternatieve oplossing.

Carpoolen

Eén van die oplossingen die ook nog beter voor het milieu is, is carpoolen. Door bijvoorbeeld een afspraak te maken dat iemand jou komt ophalen om naar werk te gaan en dat jij vervolgens in de auto verder zult rijden, krijg je toch de nodige ervaring van het rijden om scherp te blijven op de weg. Dit terwijl je jouw collega meer rust kunt bieden door het meeste te rijden. Het enige nadeel aan carpoolen is dat het “maar zo uit moet komen”. Je moet iemand tenslotte aardig vinden, en ze moeten een beetje in je buurt wonen!

Auto huren Maastricht

Ook een auto huren is zo gedaan. Zo heb je alleen een auto als je deze echt nodig hebt, en bespaar je over de langere termijn waarschijnlijk geld. Een auto vinden is zo gedaan! Zoek bijvoorbeeld op Auto huren Maastricht, en je krijgt zo tal van resultaten. De goedkoopste auto huren in Maastricht heb je dan zo gedaan, zonder problemen. Dit werkt ook prima voor tijdelijke verhuisbusjes en dergelijken en zo duur is het niet.

OV en fiets

Veel mensen denken ook dat het niet te doen is op de fiets of met het openbaar vervoer zodra ze de luxe van een auto hebben. Dit terwijl dat vaak totale onzin is. Een auto maakt je leven misschien makkelijker, maar veel meer moeite is het niet om een stukje te fietsen. Ook kun je langere stukken in de trein lekker onoplettend bezig zijn of aan het werk gaan. Zo kun je jouw tijd optimaal benutten in plaats van te navigeren op de weg. Kun je de kosten weer eruit werken!

https://adremlimburg.nl/