Auto blog
Image default
Bedrijven

Veel gestelde vragen over taxi’s

Wanneer je van plan bent om met een taxi te gaan reizen dan kunnen er verschillende vragen ontstaan. Als je nog nooit een taxi hebt genomen, dan is het verstandig om je vooraf hierin te verdiepen. Want hoeveel kost die taxi uit Meerssen en op welke manier kan ik betalen? Wat is het verschil tussen een taxi en Uber? Dit en meerdere vragen kunnen in je opkomen wanneer je van plan bent om een taxi te bestellen. In dit artikel krijg je antwoord op de meest gestelde vragen over taxi’s.

 

Betaal niet teveel voor een taxirit!

Natuurlijk heeft de overheid hier enige inspraak in. Zo hebben zij een maximaal tarief naar buiten gebracht. Dit tarief is gebaseerd op een aantal verschillende zaken. Hierbij moet je denken aan hoe lang de rit duurt, de totale afstand die er wordt afgelegd én het starttarief.

Ga je bijvoorbeeld een taxi in Meerssen contacteren voor 4 personen, dan kan de taxichauffeur nooit meer vragen dan € 3,40. Mocht dit hoger zijn, dan kun je de chauffeur er op aanspreken. Ook per afgelegde kilometer is een limiet. Dit is maximaal  € 2,50 per kilometer en iets meer dan 40 cent per verstreken minuut. Voor een personenauto dit bedrag uiteraard ietsjes hoger. 

 

Betaalmethodes

Anno 2022 kan er eigenlijk altijd betaald worden met creditcard of pinpas, In Nederland tenminste. Ga je op vakantie zal dit niet altijd het geval zijn. Zo is het in landen als Spanje en Portugal vaak alleen contact te betalen. Dit is in Nederland overgins ook nog altijd een optie. Bel je jouw vaste taxi Meerssen, dan kun je er vanuit gaan dat je lekker met je pinpas kunt betalen voor je taxirit. 

 

Zijn taxi’s en ubers hetzelfde?

Hier raakt men vaak ontzettend van in de war, maar eigenlijk is het heel simpel. De term ‘uber’ is in het leven geroepen door de gelijknamige applicatie Uber, die een aantal jaar geleden bekend werd. In principe is een taxi qua functie exact hetzelfde als een uber. Echter zijn de ‘chauffeurs’ die je komen ophalen via Uber geen echte taxichauffeurs, maar doorsnee mensen met een rijbewijs die een centje extra willen verdienen. Officeel zijn het dus geen taxichauffeurs. Uber is vooral bekend in het buitenland, maar wordt ook in Nederland gebruikt. Men kiest vaak toch voor de gebruikelijke taxi uit Meerssen of een andere plaats, omdat dit veiliger is. 

 

Brengt een taxi mij overal naar toe?

Overal is groot gezegd, maar in Nederland zou je eigenlijk altijd naar je gewenste bestemming gebracht moeten worden. Het maakt een taxichauffeur niet uit of de rit 5 straten of 50 minuten betreft, dit maakt voor de chauffeur geen verschil. Zij zijn er aan gewend om lange ritten te moeten rijden. Vaak hebben de langere ritjes een vliegveld als bestemming. Ook vliegvelden bij de grenzen van Duitsland en België behoren regelmatig tot de planning. Je hebt ook taxi’s die zijn gespecialiseerd in luchthavenvervoer. Dit zijn vaak busjes die ook nog eens veel bagage kunnen meenemen.