Auto blog
Image default
Bedrijven

Wat zijn de kosten van camperhuur?

Twijfel jij over het kopen of huren van een camper? Het kan voordeliger lijken om een camper zelf te kopen, maar het huren van een camper heeft weer ontzettend veel voordelen. Je geniet van de voordelen van een campervakantie, maar zit na de vakantie niet opgescheept met de lasten van een camper. Het kan daarom gunstiger zijn om een camper te huren. Wil je weten wat je kunt verwachten qua kosten van camperhuur? In dit artikel lees je alles over de kosten om een camper te huren.

Huurkosten

Allereerst betaal je natuurlijk kosten voor de huur van de camper. De hoogte van het bedrag hiervan is afhankelijk van het soort wagen dat je huurt, de landen waar je naartoe wilt en lengte van het huurtermijn. Natuurlijk kunnen de prijzen variëren per verhuurder.

Borg

Wanneer jij zomaar de weg opgaat met een camper, kan er natuurlijk van alles gebeuren. Natuurlijk hoopt zowel de verhuurder, als de huurder dat er geen schade aan de wagen zal zijn, maar voor het geval dat, wordt er van tevoren een borgsom gevraagd. Dit bedrag kan best hoog oplopen, maar de borgsom krijg je ook altijd weer terug bij het inleveren van de camper in goede staat.

Verzekeringen

Er zal gevraagd worden om een aantal verzekeringen af te sluiten, voordat je met de camper op pad gaat. Dit geeft niet alleen de verhuurder extra zekerheid, maar ook jijzelf als huurder. Een aansprakelijkheidsverzekering zal een vereiste zijn bij vrijwel alle verhuurbedrijven.

Schoonmaakkosten

Sommige verhuurbedrijven zullen apart schoonmaakkosten rekenen voor het schoonmaken van de camper na gebruik. Bij sommige verhuurbedrijven zitten deze kosten standaard in de huurprijs en in sommige gevallen zul je deze kosten apart moeten betalen.

Bij het huren van een camper worden er op meerdere fronten kosten gevraagd. Natuurlijk zul je ook altijd zelf moeten voorzien in benzine voor op reis. De kosten voor camperverhuur variëren per aanbieder.