Auto blog
Image default
Bedrijven

Welk type motor past het best bij jou?

Voordat je op les gaat bij de motorrijschool Eindhoven, moet je natuurlijk afvragen welk type motor het best bij jou past. Ga je alleen lekker touren of wil je er iedere dag mee naar je werk? Dat maakt een groot verschil. We zetten enkele types op een rijtje.

Naked bike

De Naked Bike is een type motor zonder kuip. Je zit vrij rechtop en de wielbasis is kort. Kortom, compacte machines die niet al te gewichtig zijn. Deze motor is minder aan te raden als je de snelweg op moet omdat er geen bescherming om de onderdelen zit, al is hij door de wendbaarheid wel geschikt voor filerijden. Dit type wordt regelmatig gebruikt bij een motorrijschool Eindhoven omdat dit model voor bijna iedereen toegankelijk is om te leren rijden.

Chopper

Motorrijden op zijn Amerikaans doe je met een Chopper, tegenwoordig ook bekend als de custom bike. Je zit laag en het stuur is hoog. Op de snelweg is de wind op het lijf snel spelbreker, wat er voor zorgt dat deze motor vooral geschikt is om mee te toeren. Wil je indruk maken met je motor? Dit model doet dat gegarandeerd.

Enduro

De Enduro is een geliefd model omdat je er veel kanten mee op kunt. Op deze soort motor zit je rechtop en vrij hoog, waardoor je goed de controle kunt houden. Voor mensen met kortere benen is deze motor echter minder geschikt en dus niet altijd aan te raden als je gaat lessen bij een motorrijschool Eindhoven. Een windscherm is vaak standaard. Hij is heel comfortabel door de lange veerwegen en met koffers erop kun je lange vakantietrips maken.

Sportieve motor

Ben je iemand die op een parcours wil rijden met behoorlijk wat snelheid? Dan is een supersport model of een sport touring motor iets voor jou. Bij die eerste is de ligpositie zwaarder voor het lichaam, terwijl bij de ‘sport touring’ je polsen meer worden belast.

https://rijschoolineindhoven.nl/motorrijschool-eindhoven/