Auto blog
Image default
Bedrijven

Wilt u af van uw grofvuil?

Huishoudelijk afval dat niet in een container, vuilnisbak, of vuilniszak past of wat te zwaar is hoort bij het grofvuil. Als u grofvuil toch bij het gewone afval zet, kan de gemeente een boete uitschrijven. Er zijn vier soorten grofvuil. Brandbaar afval, metaal, groot tuinafval en matrassen. In sommige gemeenten wordt grofvuil opgehaald. Als dit niet het geval is kunt u contact opnemen met grofvuil Leiden en daar en afvalcontainer huren. Spullen die nog goed bruikbaar zijn kunt u het beste naar een kringloopwinkel brengen. Wat gerepareerd moet worden kunt u naar een repaircafé brengen.

Stortplaats van de gemeente

Bij een milieupark kunt u bijna al uw afval inleveren. Hierbij kunt u denken aan grote hoeveelheden, zoals tuinafval of afval van gebruiksgoederen, maar ook huishoudelijke apparaten, koelkasten televisies en grofvuil. Verder kunt u ook chemisch of bijzonder afval inleveren. Veel soorten afval kunt u gratis bij het milieupark kwijt, hier kan soms een limiet per jaar aan vastzitten

Grofvuil op laten halen

Als u het grofvuil zelf niet naar het milieupark kunt brengen, kunt u een afspraak maken met de gemeente maken op het grofvuil op te laten halen. U moet de gemeente betalen om het grofvuil op te laten halen. De voorrijkosten liggen rond de 100 euro. Afhankelijk van de soort en hoeveelheid afval worden de andere kosten bepaald.

Container huren

Als u zelf niet in staat bent om het grofvuil naar een milieupark te brengen of u huurt liever een bedrijf in als dat u de gemeente belt, dan is een container leiden huren ook een optie. Woont u in leiden of in de nabij omgeving hiervan dan bent u bij VLK. Grofvuil Leiden een ideale optie. VLK verhuurt verschillende containers: puincontainers, bouwcontainers en grofvuil Leiden containers.

Wat is mag niet bij het grofvuil?

Een aantal dingen mogen niet bij grofvuil Leiden. Elektrische en elektronische apparaten mogen niet bij het grofvuil, deze kunnen worden ingeleverd bij een recyclagepark. Ook recycleerbare materialen, zoals karton of plastic mogen niet bij het grofvuil Leiden. Dit wordt opgehaald door de gemeente. Voor de rest hoort asbesthoudend materiaal, stookolietanks, spoorwegbielzen, bouw- en sloopafval, klein gevaarlijk afval en afval van een gemengde samenstelling wat in een vuilnisbak past niet bij het grofvuil.

https://www.afvalcontainersvlk.nl/container-huren-leiden/