Auto blog
Image default
Bedrijven

Zo verlaag je je vaste lasten

Het is soms zo dat de vaste lasten bijna al hoger zijn, zo niet hoger, dan je inkomen. Op het moment dat dit het geval is, is het natuurlijk tijd om te bekijken hoe je de vaste lasten lager kunt krijgen. Daarbij helpen alle beetjes. Hoe je dat doet? Check deze tips!

Zorg eerst voor overzicht

Als je niet weet waar het geld heen gaat, kun je ook niet makkelijk iets anders doen. Ga er dus een dag voor zitten en zet al je vaste lasten op een rijtje. Echt alles. Als het goed is kom je op een bepaald bedrag uit. Is dit nu al hoger dan je inkomen? Dan gaat het dus niet goed. Wat kun je dan doen?

Overname leasecontract

Soms is het zo dat je vaste lasten hoger zijn dan nodig is. Dan kun je bijvoorbeeld een overname van een leasecontract overwegen. Het voordeel van een overname van een leasecontract kan zijn dat dit de vaste lasten per maand verlaagt.

Verzekeringen en andere aanbieders.

Naast een overname van een leasecontract kan het interessant zijn om bij aanbieders te zoeken naar een goedkopere concurrent. Denk hierbij aan je energieleverancier, je zorgverzekeraar, je inboedelverzekering, etc.

Luxe vaste lasten

Er zijn ook nog de zogenaamde luxe vaste lasten. Als er meer uitgaat dan binnenkomt aan geld zijn dit de lasten die je zo snel mogelijk moet stoppen. Denk hierbij aan:

  • Tv-abonnement (neem bijvoorbeeld alleen internet).
  • Duur abonnement voor een mobiel.
  • Magazines.
  • Kranten.
  • Netflix, Spotify, etc.

Zijn je vaste lasten al laag en kan het niet lager?

Zoek er dan werk bij als dit mogelijk is en zoek tegelijkertijd ook naar hulp. Want, keihard de schulden in verdwijnen is erg zuur. Soms is het ook een optie om een koopwoning te verkopen en in een goedkopere koopwoning te gaan wonen of te gaan huren.

https://koopjeleaseaf.nl/