Auto blog
Image default
Dieren

Hoe zich te ontdoen van mussen

Heeft u een musprobleem? Mussen zijn veel voorkomende plaagvogels om tegen te komen. Ze verzamelen zich op parkeerterreinen van supermarkten, industriële gebouwen, fabrieken, veevoederplaatsen en je eigen achtertuin.

Mussen zijn ook agressieve vogels die een aantal problemen veroorzaken. Ze verspreiden uitwerpselen over de gebieden waar ze samenkomen, wat een aantal ziekten kan veroorzaken, waaronder toxoplasmose en chlamydiose, en een risico op uitglijden en vallen inhoudt. Ze staan er ook om bekend mensen te bombarderen als ze het gevoel hebben dat hun nest wordt bedreigd en andere vogels kunnen verdringen en aanvallen.

Laten we met dat in gedachten leren hoe we mussen kunnen verjagen.

Verwijder voedselbronnen en broedplaatsen.

Mussen verzamelen zich rond gebieden met voedsel. Als je hun voedselvoorraad afsnijdt, zullen mussen ergens anders moeten zoeken om samen te komen. Voedselbronnen voor mus zijn onder meer vogelvoeders, open containers met afval, voedsel dat op de grond is achtergelaten, zaden en insecten. Ze hebben ook een bron van water nodig, zoals een vogelbad of een stilstaande plas water.

Zoek de voedselbron waaruit de mussen eten en drinken en sluit die af.

De volgende stap is het verwijderen van mussenbroedplaatsen. Mussen hebben de neiging om te nestelen in kleine gaten en spleten, zoals gaten in de zijkant van gebouwen of onder zonnepanelen.

De beste manier om de broedgebieden van mussen af te sluiten is met vogelgaas. Vogelgaas wordt aangebracht op kleine openingen waar mussen hun nest zouden maken en voorkomt dat mussen en andere vogelsoorten in dat gebied nestelen.

Vogelgaas is onze belangrijkste aanbeveling voor vogelbestrijding voor de meeste soorten, inclusief mussen. Het voorkomt dat vogels nesten maken met ongeveer 100% effectiviteit en is de meest zekere manier om van mussen af te komen.

Een andere optie om mussenbroedplaatsen te blokkeren is via een apparaat. Deze apparaten veranderen een horizontale richel met een muur erachter in een diagonaal oppervlak. Dit voorkomt dat vogels nestelen of op richels gaan zitten.

Er zijn een paar andere opties voor de bestrijding van mussen. De eerste hiervan zijn elektrische schoksporen

Elektrische schoksporen geven een kleine schok af als een vogel erop probeert te landen. Dit maakt de vogel ongemakkelijk en ze vliegen weg. Na verloop van tijd stoppen de vogels met landen op richels die zijn behandeld met elektrische schoksporen.

We raden elektrische schoksporen aan als vogels nog niet hebben genest en alleen neerstrijken, of, als ze al hebben genest, in combinatie met vogelgaas . Vogelgaas is nog steeds de belangrijkste stap om mussen op de lange termijn uit een gebied te verwijderen.

Een andere optie voor het verjagen van mussen of eksters die we gebruiken zijn geluidsmachines, het is een van de mogelijkheden tegen eksters of mussen die goed van pas komen bij overlast. Geluidsmachines zenden mus-roofdier-oproepen en mus-noodoproepen uit. Deze machines werken met programmeerbare intervallen, wat betekent dat u kunt aanpassen hoe vaak deze geluiden worden gespeeld.

Mussen vermijden gebieden met roofdieren en mussen in nood. Geluidsmachines jagen ze op deze manier weg.

Geluidsmachines werken het beste voor een klein musprobleem. Als mussen hebben genesteld en in het gebied zijn geïnvesteerd, is de belangrijkste stap het blokkeren van broedgebieden voor vogels en voorkomen dat ze zich vermenigvuldigen, wat meestal wordt bereikt met vogelnetten.

De beste manier om van mussen af te komen, is door voedselbronnen voor mussen te verwijderen en de broedplaatsen van mussen af te sluiten. Onze belangrijkste aanbeveling voor het verwijderen van nestgronden is vogelgaas.

Als je een levend mussennest hebt, raden we je aan een vogelbestrijdingsbedrijf in te schakelen om het probleem aan te pakken in plaats van te proberen het nest zelf te verwijderen.

Voordelen van het wegwerken van mussen:

  • Minder agressieve vogels

  • Minder uitwerpselen van mussen

  • Schonere uitstraling

  • Minder risico op door vogels overgedragen ziekten

  • Oplossingen zijn vaak laag -Zichtbaarheid

 

https://zonnepanelenvogelvrij.be/duiven-verjagen/