Auto blog
Image default
Gezondheid

Een baan vinden met betrekking tot medische transporten

Er is altijd werk in de zorg, maar helaas is er wel een tekort aan zorgmedewerkers. Je kunt aan de slag in verschillende functies in de zorg zoals bij medische transporten, ziekenhuizen, zorginstellingen of in de thuiszorg. Voor de meeste beroepen in de zorg heb je wel de juiste opleiding nodig, zodra je dit hebt afgerond kun je op zoek naar een baan in de thuiszorg of medische transporten. Lees hier meer over deze onderwerpen, solliciteren en sollicitatiegesprekken.

De opleidingen

Er zijn veel opleidingen die zich richten op functies in de zorg. Vaak begin je met een basisopleiding, dit start meestal op MBO niveau. Vanuit daar kun je weer doorstromen naar hogere niveaus en jezelf specialiseren in een bepaald vakgebied. Kies vooral iets dat jou interesseert. Wil je meewerken aan medische transporten? Bekijk dan de opleidingen die hierbij horen. Of misschien wil je wel gewoon een administratieve functie in de zorg, ook dit is een mogelijkheid. Sommige bedrijven bieden ook een interne opleiding, het is dan wel een voorwaarde dat je voor een bepaalde tijd bij het bedrijf blijft werken. 

Online zoeken naar een opleiding bij medisch transport

Heb je een opleiding afgerond en voldoe je nu aan de eisen die er worden gesteld? Dan kun je online zoeken naar vacatures. Waar je naar zoekt is afhankelijk van jouw vakgebied. Zoek bijvoorbeeld naar medische transporten, ziekenhuis, ouderenzorg of gehandicaptenzorg. Ook psychologie of begeleider zijn opties voor in de zorg. Bekijk wat er bij jou in de buurt zit en stuur een open sollicitatie of bekijk de vacatures op websites. Vergelijk verschillende bedrijven en kies een functie uit die het beste bij jouw wensen aansluit. 

Werken bij een medisch transport bedrijf

Of je nu gaat solliciteren als psycholoog, bij medische transporten of bij een zorgboerderij; je cv dient in elk geval up-to-date te zijn. Kies voor een goede foto zonder filters of zonnebrillen, waarbij je recht de camera in kijkt. Zorg ook voor een goede motivatiebrief waarin jij vertelt wat jouw sterke punten zijn en waarom jij bij het bedrijf past. Schrijf over je drijfveer en persoonlijke interesses. Geef ook aan hoeveel uren je beschikbaar bent en welke dagen je zou willen werken. 

Waar op letten

Ben je uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek bij het bedrijf voor medische transporten? Of mag je op gesprek komen bij jouw favoriete zorgboerderij? Perfect, dan is het tijd om jezelf voor te bereiden. Zorg in elk geval voor een passende kledingkeuze, maar wees ook jezelf. Veel voorkomende vragen gaan over sterke en zwakke punten, waarom jij bij het bedrijf past en wat jou aanspreekt in deze functie. Wees ook vooral op tijd bij je afspraak; liever te vroeg dan te laat. Probeer ook een vraag te stellen aan je toekomstige werkgever, dit toont namelijk interesse. Enthousiasme is ook zeer belangrijk.

Conclusie medische transporten

Om een baan te vinden bij medische transporten, psychologenpraktijken of zorginstellingen heb je een zorgachtergrond nodig. Door middel van een opleiding die bij je werkveld past kun je gaan solliciteren op aansluitende functies. Zorg voor een goed cv en bereid jezelf voor op een sollicitatiegesprek.

 

Coolpack is dé wereldwijde cold chain transport partner.