Auto blog
Image default
Gezondheid

Overgangsklachten: wat kun je er tegen doen?

Overgangsklachten: wat kun je er tegen doen?

Elke vrouw krijgt op een gegeven moment te maken met overgangsklachten. Dit heeft ermee te maken dat de overgang voor je lichaam een manier is om zichzelf onvruchtbaar te maken. Vanaf een bepaalde leeftijd is het niet meer nodig om kinderen te kunnen krijgen of vruchtbaar te zijn. Tijdens de overgang kun je echter wel te maken krijgen met een aantal klachten. Daarom gaan we in dit artikel kijken welke overgangsklachten en allemaal zijn en wat je allemaal kunt doen tegen deze klachten. 

Welke overgangsklachten zijn er allemaal?

Op het moment dat je het over overgangsklachten hebt, zijn er veel verschillende klachten waar je mee te maken kunt krijgen. Aangezien het soms lastig is om te weten welke overgangsklachten er allemaal zijn, hebben we een aantal klachten voor je op een rijtje gezet. Aangezien er een groot verschil gaat zijn in de hoeveelheid hormonen in je lichaam is de kans aanwezig dat je last gaat krijgen van dingen zoals gevoelige borsten. Dit heeft vooral te maken met de hormonen in je lichaam. Op het moment dat je te maken hebt met een grote verandering in je lichaam, kun je ook te maken krijgen met hartkloppingen overgang. Dit kan erg lastig zijn. 

Meer gaan bewegen

Als je veel last hebt van verschillende overgangsklachten, kan het een goede oplossing zijn om meer te gaan bewegen. Er zijn verschillende manieren waarop je dit aan kunt pakken. Zo is het mogelijk om ervoor te kiezen om elke dag een half uur aan beweging te gaan krijgen. Door een half uur aan beweging te krijgen, beweeg je namelijk een stuk meer. 

Je lichaam heeft beweging nodig om gezond te blijven. Dit komt omdat dat beweging je lichaam aan het werk zet. Meer gaan bewegen is echter niet altijd even makkelijk om te doen. Daarom kan het handig zijn om elke dag een half uur te gaan wandelen of fietsen. Op die manier kun je namelijk wat meer beweging voor je lichaam krijgen. Dit is natuurlijk erg belangrijk om voor te gaan zorgen. 

Eten in de overgang

Het is ook erg belangrijk om te gaan kijken naar het eten in de overgang. Op het moment dat je in de overgang zit, heeft je lichaam namelijk wat meer bouwstoffen nodig om de hormonen te maken. De hormonen worden gemaakt van vitaminen en mineralen. Daarom is het belangrijk om hier voldoende van binnen te krijgen. Door meer groente en fruit te eten kun je dit binnenkrijgen. 

Tijdens de overgang is de kans ook groot dat je te maken krijgt met veel honger. Dit komt omdat je lichaam meer bouwstoffen nodig heeft en meer verbrand. Daarom is het belangrijk om extra eiwitten te gaan eten. Naast het eten van extra eiwitten is het ook belangrijk om ervoor te zorgen dat je meer vezels binnenkrijgt. Deze zorgen er namelijk voor dat je langer vol kunt gaan zitten. Dit is voor veel mensen heel erg belangrijk om voor te gaan zorgen in de overgang.