Auto blog
Image default
Huishoudelijk

Geen overbelasting meer: ​​hoe elektrische overbelasting werkt

Je hebt een overbelasting van het elektrische circuit veroorzaakt als je ooit te veel kerstverlichting hebt aangesloten, een stofzuiger hebt aangezet of een kachel hebt aangezet om de lichten of het apparaat abrupt uit te laten gaan. De stroomonderbreker (of zekeringen) in het servicepaneel van uw huis hebben de uitschakeling veroorzaakt. Hoewel stroomonderbrekers betrouwbaar en effectief zijn in het voorkomen van woningbranden veroorzaakt door overbelasting, is de veiligste techniek om uw elektrisch gebruik in de eerste plaats te beperken om overbelasting te voorkomen. Elektrische circuits kunnen maar een bepaalde hoeveelheid stroom aan. Elektriciteit, een stroomonderbreker (of een zekering in oudere bedradingssystemen) en gadgets vormen een circuit (zoals verlichtingsarmaturen, apparaten en alles dat op een stopcontact is aangesloten). De totale belasting van het circuit wordt bepaald door de hoeveelheid stroom die door elke gadget wordt gebruikt wanneer deze is ingeschakeld. Wanneer de nominale belasting van de circuit bedrading wordt overschreden, schakelt de stroomonderbreker uit, waardoor de stroom naar het hele circuit wordt onderbroken.

Elektrische overbelasting voorkomen

Als het circuit geen stroomonderbreker had, zou een overbelasting ertoe leiden dat de bedrading van het circuit oververhit raakt, waardoor de draad isolatie smelt en brand ontstaat. Omdat verschillende circuits verschillende belasting classificaties hebben, kunnen sommige meer elektriciteit leveren dan andere. Hoewel elektrische systemen in huis bedoeld zijn om het gewone gezinsverbruik te accommoderen, is er niets dat ons ervan weerhoudt een circuit met te veel gadgets te overbelasten. Hoe meer u begrijpt over de structuur van de circuits van uw huis, hoe gemakkelijker het is om overbelasting te voorkomen. Andere bedradings problemen, zoals losse verbindingen of kortsluitingen, kunnen worden aangegeven door zoemgeluiden, brand luchtjes en overmatig verwarmde apparatuur. Neem contact op met een elektricien als een van deze problemen aanhoudt nadat u inspanningen heeft geleverd om overbelasting van het circuit te voorkomen. Zoals u weet, kunnen elektriciens verschillende diensten verlenen, van het repareren van uw overbelaste circuits tot de meterkast vervangen nu.

Hoe los je elektrische overbelastingen op?

Als uit uw circuit berekeningen blijkt dat u meer wattage uit een circuit haalt dan het veilige belasting getal – of dat u de nominale belasting overschrijdt en het circuit vaak overbelast – zijn er een paar dingen die u kunt doen om de belasting op de circuit om overbelasting te voorkomen: verplaats plug-in apparaten naar een minder gebruikt circuit (gebruik uw mapping en circuit berekeningen om circuits met veel beschikbare wattages te identificeren), en schakel niet te veel dingen tegelijk in. Verminder de verlichtings belasting door gloeilampen of halogeenlampen te vervangen door energiezuinige led- (idealiter) of spaarlampen (fluorescentielampen). Zet bijvoorbeeld de tv en de geluidsinstallatie uit tijdens het stofzuigen.